Visita a la Ciutat Esportiva amb motiu de la futura transformació urbanística de l’àmbit

Visita a la Ciutat Esportiva amb motiu de la futura transformació urbanística de l’àmbit

El president Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix han acompanyat el conseller Santi Vila i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda

Aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, acompanyats del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i del directiu responsable de Patrimoni, Jordi Moix, han fet una visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb motiu de la futura transformació urbanística de l’àmbit.

En primer lloc, els presents han visitat la Masia i les seves dependències. Posteriorment, des del terrat de la instal·lació han observat els terrenys del Tennis El Forn, recentment adquirits per part del Club i on es preveu construir el nou Miniestadi. A continuació s’han dirigit a la zona del pavelló de la Ciutat Esportiva, i finalment han fet una reunió a la biblioteca dels Serveis Mèdics.

Els terrenys de la Ciutat Esportiva tenen una superfície de 129.308 m², que s’ampliaran en un 20% amb la recent adquisició de la finca adjunta que pertanyia al Tennis El Forn, on es preveu construir el nou Miniestadi.

Declaracions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila:
“La reunió ens ha servit per conèixer un projecte molt ambiciós i potent que serà molt positiu per a la Masia, per al FC Barcelona i per a Sant Joan Despí. És una excel·lent oportunitat per reordenar i impulsar aquesta zona.”

“Ara caldran uns mesos de planificació perquè aquest pugui ser una realitat, amb la corresponent formalització i execució del projecte. Els calendaris previstos són molt viables.”

Declaracions de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda:
“La Ciutat Esportiva és el centre més important del món en la formació de joves en l’àmbit del futbol i altres esports i es troba a Sant Joan Despí. Portar el nou Miniestadi a la nostra localitat no suposa cap problema urbanístic però hem de tenir cura amb la mobilitat i la mateixa obra.”

“El projecte encaixa perfectament amb el model de ciutat que és Sant Joan Despí, una ciutat petita però amb molts equipaments.”

Declaracions del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu:
“La visita i la reunió han servit per explicar un projecte engrescador i il·lusionant. Avui ha estat un pas important perquè aquest espai sigui una realitat.”

“Agraeixo al conseller Santi Vila i a l’alcalde Antoni Poveda la seva assistència perquè era una reunió important per tirar endavant aquest projecte. Som conscients que estem creant una part nova a Sant Joan Despí i tot plegat farà que en aquesta àrea hi hagi més gent i esportistes.”

Declaracions del directiu responsable de Patrimoni, Jordi Moix:
“En els darrers mesos hem estat treballant totes les parts implicades per enfocar el projecte després de la compra dels terrenys el 2013, i la reunió ha servit per explicar els eixos vertebradors a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. És una primera fase del Nou Espai Barça, tot i que, en aquest cas, aquest projecte va amb un calendari diferent.”

“Ara toca preparar la redacció de documents i la corresponent tramitació administrativa per al 2014, i el projecte i obres a partir del 2015. Tot i que hem de ser prudents, la idea és que ja es puguin disputar partits al nou Miniestadi la temporada 2016/17.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut