Local

El Barça a Granada, en tres moments a la història de la Lliga

El conjunt blaugrana visita aquest dissabte la ciutat andalusa, on jugadors com Rexach o Messi ja han estat protagonistes

Onze victòries, quatre empats i quatre derrotes és el balanç del Barça en Lliga a Granada, on torna aquest dissabte per la 33a jornada del campionat. Uns registres gestats, sobretot, abans del 1976 a l’antic estadi de Los Cármenes. Tot i els bons resultats, els més vells de l’indret encara recorden una sonada golejada local contra els blaugranes. A continuació repassem tres enfrontaments històrics entre Granada i Barça en terreny andalús.

1941/42: Set en blanc en una dura temporada (1941/42)
De les dinou visites culers a la Lliga al camp del Granada, el 6-0 del 15 de febrer del 1942, en la primera, és la golejada més gran a favor dels locals. Va ser una temporada molt complicada per als blaugranes, que van acabar disputant un partit per la permanència contra el Múrcia a Madrid (el Barça la va guanyar per 5-1, amb un pòquer de gols de Mariano Martín).


1975/76: Triomf i parèntesi de 36 anys (0-2)
El 15 de febrer del 1976 el Barça va vèncer a Los Cármenes amb gols de Rexach i Marcial, i va trencar així una ratxa de cinc mesos sense guanyar a domicili en Lliga. El que no sabien els culers és que aquell dia s’obriria el període més llarg sense trepitjar la ciutat nassarita. Serien 36 anys d’absència del Granada a Primera i hi tornaria el 2011 amb un altre estadi: el Nuevo Los Cármenes.


2012/13: El gol 300 de Messi (2012/13)
El curs passat el Barça va superar una situació adversa a Granada amb un doblet de Messi. Els andalusos es va avançar a la primera meitat per mitjà d’Ighalo, però a la represa el conjunt blaugrana va remuntar amb dos gols de l’argentí, un d’oportunisme i l’altre de falta directa. Eren el número 300 i 301 en el seu compte particular. Ara, catorze mesos més tard, ja ha marcat 351 gols oficials.

Més notícies aquí