Local

FC Barcelona – Reial Madrid: Santíssima final

Culers i blancs es retroben a Mestalla en una cita sense favorit clar i marcada per les absències a tots dos bàndols

Ja és aquí. 63 dies després de tombar la Reial Societat a la ronda de semifinals, Mestalla acull la gran final de la Copa del Rei contra el Reial Madrid. No serà una final habitual. El partit a València es presenta sense un favorit clar, amb dos equips aparentment en dinàmiques oposades i ple d’absències a tots dos bàndols.

D’una banda, el conjunt blaugrana arriba a la decisiva cita després d’haver encaixat dues doloroses derrotes que l’han eliminat de la cursa per la Champions i li han complicat la vida a la Lliga. Res a veure amb la situació del Madrid, que va sobreviure a l’eliminatòria amb el Dortmund i que ara, després de dues derrotes consecutives, sembla haver-se revifat a la Lliga.

Els darrers resultats indiquen a priori dues dinàmiques oposades. En aquest sentit, les circumstàncies s’assemblen a les viscudes abans del 3-4 al Santiago Bernabéu. El Barça venia de caure a Anoeta i Valladolid, i va acabar assaltant el feu blanc en un dels partits més espectaculars de l’última dècada. També va haver-hi victòria culer en el partit de la primera volta al Camp Nou (2-1).

Així doncs, què té més importància? Els resultats més recents a la Champions i la Lliga o els últims precedents entre tots dos equips?

Favoritismes al marge, la final de València està marcada per les absències a les quals hauran de fer front un equip i l’altre. Gerardo Martino no podrà comptar amb Valdés, Dos Santos ni Cuenca i encara no sap si tindrà Piqué, Bartra i Puyol, dubtes fins a última hora en una defensa culer sota mínims sense ells.

Tampoc pinten millor les coses a la casa blanca. El Reial Madrid haurà d’afrontar la final sense el seu crac Cristiano Ronaldo i sense Marcelo i Khedira, i amb Sergio Ramos forçant per ser-hi. També se la perdran Arbeloa i Jesé, lesionat de llarga durada.

A València se citen el Rei de Copes (Barça, 26 títols) i el rei en finals (Madrid, 38 finals). Fa tres anys, els blancs van sortir campions de Mestalla. Tant de bo aquest cop sigui el torn del Barça. Una nit de traca.

Més notícies aquí