Vila-real - FC Barcelona: Remuntada amb dedicatòria (2-3)

Vila-real - FC Barcelona: Remuntada amb dedicatòria (2-3)

L'equip, ple d'orgull, ha capgirat dos gols en contra al Madrigal i segueix optant a la Lliga Dues dianes en pròpia porta dels groguets i una tercera de Messi han certificat un triomf amb mirada al cel

El Barça segueix aferrat a la Lliga gràcies al seu cor. La situació al Madrigal era crítica. Destrossat anímicament per la mort de Tito Vilanova i colpit doblement per dianes del Vila-real, s’ha aixecat i ha acabat remuntant amb dos autogols locals i un altre de definitiu de Messi. Una nit trista i estranya en què els blaugranes han portat el pes del partit i finalment, amb una mica de fortuna, obtindrien un premi meritori.

Encara compungits pel minut de silenci en record de Tito, els jugadors han sortit com li agradava al seu exentrenador: dominadors i intensos en la pressió. Al principi Messi ja adquiria molt protagonisme i, al minut 16, Asenjo li ha salvat amb el peu una oportunitat claríssima. El Barça combinava amb paciència, mentre que el Vila-real feia tot el contrari. El seu joc era molt vertical i veloç, sobretot amb la prematura entrada de Pereira pel lesionat Perbet. Sota la direcció de Cani, les arribades dels groguets portaven sempre sensació de perill.

El Vila-real acumulava homes a la rereguarda, una línia que li costava superar al Barça. No s’ho pensava gaire a disparar des de  lluny, sense sort entre un bosc de cames. A vegades, Alexis s’escapolia amb habilitat per la dreta i una de les seves centrades l’ha estat a punt d’aprofitar Xavi, però el seu xut s’ha topat novament amb un defensor (min 40). El partit s’ha trencat en aquests compassos finals del primer temps i, com en altres situacions que això ha succeït, el perjudicat ha estat el Barça.

Primer Bartra ha salvat el gol d’Aquino gairebé sobre la línia i, a continuació, en la darrera acció del primer acte, Cani resolia amb categoria una ràpida transició del Vila-real. L’1-0 ha fet sortir el Barça més revolucionat en atac a la segona meitat. I, com a la primera, Asenjo ha neutralitzat una incursió de Messi (min 51) i posteriorment un llançament de falta (min 53). I l’efectivitat la posava el Vila-real, ja que en la seva primera aproximació, en una nova contra, Trigueros marcava el segon amb un cop de cap impecable.

El Barça, amb l’entrada de Cesc i Tello, seguiria insistint davant d’un contrari tancadíssim. S’havia endarrerit tant que una centrada d’Alves se l’ha introduït en pròpia porteria Gabriel (min 64). La por estava al cos del Vila-real. I també la malastrugança. I és que s’ha marcat un segon autogol, en aquest cas obra de Musacchio en una nova centrada d’Alves.

Els groguets s’enfonsarien i el Barça firmaria la remuntada gràcies a una triangulació entre Busquets, Cesc i Messi culminada per aquest últim amb un xut amb la dreta. Tot l’equip s’uniria mirant el cel. No es rendeix. Una remuntada amb orgull i lluitada fins a l’últim segon. No podia ser d’una altra manera, no podien fallar a Tito Vilanova.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut