Les Copes a Pamplona per al Barça d’handbol

Per quarta vegada en la seva història, l’handbol blaugrana jugarà una Copa del Rei a la capital de Navarra

Dissabte arrenca la XXXIX edició de la Copa del Rei d’handbol i ho fa en una ciutat on la història havia portat els blaugranes tres vegades per disputar aquest trofeu. Repassarem com van ser les tres presències blaugrana anteriors, per jugar la Copa, a Pamplona.

Sense sort

La primera vegada que el Barça d’handbol va jugar una Copa a Pamplona la sort no va estar del costat blaugrana. El dia 20 de juny de 1971 els blaugranes es van enfrontar al Marcol en un recent inaugurat pavelló d’Anaitasuna.

El Barça va començar el partit amb bones perspectives, va dominar el marcador per 4 a 10 al minut 22 i va arribar al descans guanyant per 8 a 11. A la segona part els valencians del Marcol van capgirar la tendència i van deixar els blaugranes amb només quatre gols per endur-se el trofeu per 17 a 15.

En aquell partit el FC Barcelona d’handbol va jugar amb Eguino, Domènech, Gibert, Morera, Gascó, Rovira, Puiggalí, Regás, Sanoné, Falomir i Villamarín.

Pamplona es resisteix

La temporada 91/92 la Copa va tornar a Pamplona, al pavelló d’Anaitasuna, i tampoc va caure del costat blaugrana. El 21 de març de 1992 el Barça d’handbol va jugar la final de Copa davant el CB Avidesa d’Alacant.

En un partit igualadíssim, el temps reglamentari va acabar amb empat a 22, i la pròrroga, amb empat a 25. En aquell moment qui marcava el primer gol s’emportava el títol i un penal en contra dels blaugranes va donar la Copa a Avidesa per 26 a 25.

En aquell partit el FC Barcelona d’handbol va jugar amb Rico, Barrufet, O’Callaghan, Paré, Urdangarín, Portner, Rubiño, Vukovic, Masip, Serrano i Bayo.

Finalment, una Copa a Navarra

El 4 d’abril del 2004, finalment, l’handbol del FC Barcelona va poder aixecar un títol de Copa a la capital de Navarra. Els blaugranes es van endur el títol en superar el Ciudad Real per 27 a 25, en el títol número 70 de Valero Rivera coma a entrenador.

Els blaugranes arribaven en una situació similar a l’actual: no guanyaven la Copa des de la temporada 1999/2000 i al Pavelló Universitari de Pamplona van tornar aixecar la Copa del Rei, la catprzena de la secció.

Barrufet, Olhander, O’Callaghan, Fernández, Franzen, Nagy, Masip, Ortega, Skrbic, Solberg, Xepkin i Hernández van ser els jugadors que van vestir la samarreta del FC Barcelona en aquella final.