Vint títols com a primer entrenador de Xavi Pascual

Vint títols com a primer entrenador de Xavi Pascual

La Copa del Rei ha estat el vintè títol de Xavi Pascual des que ocupa la banqueta blaugrana

El dia 8 de febrer del 2009 s’anunciava que Xavi Pascual prenia les regnes del primer equip de l’handbol blaugrana. Pascual substituïa Manolo Cadenas a la banqueta del Barça d’handbol. Des d’aquell moment Pascual ha desenvolupat una prolífica carrera a la secció d’handbol, on ja ha sumat 20 títols des de la seva arribada.

De Copa a Copa

El primer títol de Pascual va arribar quan feia poc que havia estat nomenat primer entrenador. La Copa del Rei 2009 disputada a Granollers va ser el primer títol de Pascual com a primer entrenador. El 15 de març els blaugranes superaven el BM Ciudad Real per 29 a 26.

El darrer títol de Pascual ha estat la Copa del Rei disputada aquest passat cap de setmana a Pamplona, on els blaugranes han superat, a la final, el Fraikin BM Granollers per 42 a 32.

Entre aquests dos títols de Copa s’ha d’afegir al palmarès de Xavi Pascual, la Copa de l’any 2010 a Antequera.

La Champions, al palmarès de ‘Pasqui’

La temporada 2010/11 Pascual va complir el somni de tot entrenador d’handbol: proclamar-se campió de la Champions. A la Final a Quatre disputada a Colònia, els blaugranes van superar el BM Ciudad Real per 27 a 24 aixecant la vuitena Champions de la secció i primera de Xavi Pascual.

Ara el tècnic blaugrana té la possibilitat d’augmentar el seu palmarès amb una nova Champions. El 31 de maig, de nou a Colònia, el Barça d’handbol jugarà la semifinal de la màxima competició europea davant el Flensburg, penúltim pas cap a un nou títol.

Quatre Lligues seguides i campió del món

Pascual ha entrat en el cercle dels grans entrenadors estatals, proclamant-se amb el Barça d’handbol quatre vegades consecutives campió de la Lliga Asobal.

Les temporades 2010/11, 2011/12, 2012/13 i 2013/14 amb Pascual a la banqueta, els blaugranes han aixecat el títol de la màxima competició estatal.

A més a més Pascual ha estat l’entrenador del FC Barcelona d’handbol que va disputar el Campionat del Món de Clubs per primera vegada i que va portar els seus homes al primer títol blaugrana en aquesta competició.

Supercopes i Copes Asobal amb Pascual a la banqueta

Pascual completa el seu palmarès com a entrenador amb 4 Supercopes de Catalunya, 3 Supercopes Asobal i 4 Copes Asobal.

Ara resten la VELUX EHF Champions League i la Supercopa de Catalunya perquè Xavi Pascual tingui opció a ampliar el seu palmarès com a entrenador.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut