Luis Enrique, el vuitè entrenador amb braçal

Luis Enrique, el vuitè entrenador amb braçal

Nogués, Samitier, Kubala, César, Rifé, Cruyff i Guardiola van ser els altres capitans que van acabar seient a la banqueta del Camp Nou Només el de Santpedor havia estat capità i entrenador del B abans de dirigir el FC Barcelona

Luis Enrique serà el vuitè entrenador de la història del FC Barcelona que abans havia estat capità del primer equip en la seva etapa de jugador. El tècnic asturià, culer entre el 1996 i el 2003, s’uneix d’aquesta manera a un grup selecte: José Nogués, Josep Samitier, Ladislau Kubala, César Rodríguez, Joaquim Rifé, Johan Cruyff i Josep Guardiola. Kubala és l’únic de tots que va ser entrenador del Barça en dues èpoques diferents.

Si es fila més prim, el cas de Josep Guardiola és el més semblant al de Luis Enrique. El de Santpedor havia estat l’únic fins ara que havia estat capità i entrenador del Barça B abans d’asseure’s a la banqueta del primer equip.

El cinquè amb un passat al filial

Josep Seguer, Laureano Ruiz i José Luis Romero també van dirigir el Barça B abans de fer el mateix amb el primer equip, però mai van ser capitans.

A banda, hi ha un total de 15 entrenadors més que també van jugar al primer equip, però que mai van ser capitans ni van dirigir el filial blaugrana.

Són Jack Greenwell (entrenador en dues etapes diferents), Romà Forns, Ferenc Platko (en dues etapes diferents), Josep Planas, Ramón Guzmán, Enrique Fernández, Ramon Llorens, Domènec Balmanyà, Lluís Miró, Josep Gonzalvo, Salvador Artigas, Lucien Müller, Carles Rexach, Toño de la Cruz i Tito Vilanova.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut