Local

20 anys de la Lliga del 94

El Dream Team va guanyar la seva quarta Lliga consecutiva gràcies a la victòria contra el Sevilla i el penal fallat en l’últim minut de Djukic

La Lliga del 1994 sempre serà recordada pel penal fallat per Miroslav Djukic, jugador del Deportivo de la Corunya, i que va donar el quart títol consecutiu del Barça de Johan Cruyff. Aquell 14 de maig de 1994 va tornar a ser una tarda de transistors. El Dream Team s’enfrontava al Camp Nou contra el Sevilla, mentre que el Dépor, primer a la classificació, rebia a casa el València.

Els blaugranes van fer la feina. Tot i veure com el Sevilla s’avançava en dues ocasions gràcies als gols de Simeone i Suker, el conjunt de Cruyff va capgirar el partit i van acabar guanyant per 5 a 2 amb gols de Stòitxkov (2) Romário, Laudrup i Bakero.

Però tot i la victòria, el Barça tenia la mirada posada a la Corunya, on continuava l’empat a zero. Un gol feia campió el Dépor i van tenir l’oportunitat de proclamar-s-hi en l’últim minut, quan l’àrbitre els va xiular un penal a favor. Djukic va ser l’encarregat de llençar-lo però el va fallar. Mentre a Riazor va envair la tristesa, al Camp Nou es va desfermar l’eufòria i l’alegria després de 90 minuts d’infart.

Amb aquella Lliga el ‘Dream Team’ es proclamava campió per quarta temporada consecutiva.