FC Barcelona- MKB-MVM Veszprém: Triomf sense consol (26-25)

El Barça ha acabat tercer a la Champions després d’imposar-se al Veszprém en la final de consolació Rutenka, amb onze gols, ha estat el màxim golejador blaugrana, seguit de Sarmiento amb sis

Després que la tanda de penals deixés el Barça fora de la final, els homes de Xavi Pascual han hagut de jugar contra el Veszprém per decidir el tercer i el quart lloc. Els blaugranes s’han imposat per 26-25 i, d’aquesta manera, han acabat la Champions en tercera posició. Els culers perdien al descans per un gol (9-10), però al segon temps han capgirat el marcador amb Rutenka i Sarmiento com a homes més destacats.

S’imposen les defenses i els porters

El partit ha tingut molt pocs gols als primers minuts, i gran part de la culpa l’han tingut els porters dels dos equips. Després de cinc minuts, només s’havia vist un gol, obra de l’exblaugrana Nagy. Per part del Barça, a banda de Sterbik sota pals, el protagonista ha estat Rutenka, que ha marcat els primers sis gols de l’equip. Des dels set metres, i amb llançaments llunyans, el bielorús ha mantingut el Barça amb el marcador igualat.

Amb 6-6 a l’electrònic, els de Xavi Pascual s’han defensat bé i han tingut quatre oportunitats per posar-se per davant, però no han estat efectius. El 8-7 ha estat el primer marcador favorable als culers, però només dos minuts després el Veszprém ha tornat a capgirar-lo (8-9). El resultat al descans era de 9-10 favorable al conjunt hongarès, un marcador molt curt que mostrava el domini de les defenses i la falta d’encert ofensiu.

Sarmiento agafa les regnes

A la represa el Veszprém ha aprofitat uns instants de desconcert blaugrana per establir un avantatge de quatre gols (9-13), però el Barça ha sabut reaccionar després d’un temps mort demanat per Xavi Pascual. Amb la baixa per molèsties de Noddesbo, Rutenka s’ha hagut de multiplicar en atac i ha estat el relleu de Sorhaindo a la posició de pivot. El ‘22’ blaugrana sumava gol rere gol fins que Sarmiento, des del centre de l’atac, ha assumit el rol de conductor.

El central canari ha estat molt encertat en atac i a l’equador del segon temps acumulava un sis de sis en llançaments. Els gols de Sarmiento han permès al Barça passar a manar en el marcador (17-16), però la igualtat es mantenia.

Alternances i victòria final

Al tram final del partit el Barça ha estat molt sòlid en defensa i ha millorat en atac. Tot i així, no ha pogut sentenciar l’enfrontament perquè el Veszprém no ha perdut la cara al partit en cap moment i ha calgut esperar fins al final per confirmar el triomf. En l’última jugada, amb un gol d’avantatge, Karabatic ha acabat de sentenciar una victòria que no consola un equip que va viatjar a Colònia per guanyar la Lliga de Campions.