Gudjón Valur Sigurdsson: Experiència a l’extrem blaugrana

Gudjón Valur Sigurdsson: Experiència a l’extrem blaugrana

Una llarga trajectòria a l’elit avala la incorporació de l’extrem islandès a l’handbol del FC Barcelona

Golejador en equips d’alt nivell, medalla olímpica i capità de la selecció islandesa. Home clau en equips com el THW Kiel, l’AG Copenhaguen i el Rhein Neckar Löwen. Campió de tres Lligues europees i millor extrem esquerre del darrer europeu de seleccions. Amb aquestes cartes de presentació arriba Sigurdsson al FC Barcelona.

Inicis a Islàndia

Sigurdsson inicia la seva etapa com a jugador d’handbol l’any 1986 amb el Grotta Seltjarnarnes d’Islàndia. D’allà s’incorpora, l’any 1991, al Grotta KR. L’any 1998 fitxa pel KA Akureyri.

El 1999, amb 20 anys, debuta amb la selecció. La temporada 2000/01 guanya la Lliga islandesa amb el KA Akureyri. Va ser nomenat millor jugador de la Lliga islandesa els anys 2000 i 2001.

El rendiment de Gudjón fa que el Tussem Essen alemany es fixi en ell i l’incorpori la temporada 2001/02.

Creixent a la Bundesliga

Amb el Tussem Essen, Sigurdsson juga fins al 2005 i guanya l’EHF Cup davant el Magdeburg, en la seva darrera temporada a l'Essen.

El 2005 s’incorpora a la disciplina del Gummerbasch de la Bundesliga. Amb nou equip alemany és escollit millor jugador de la Lliga 2005/06 i màxim golejador de la mateixa temporada. L’any 2005 és nomenat segon millor esportista islandès i l’any següent és triat com a millor esportista del seu país.

L’any 2007 va ser el màxim golejador del Campionat del Món d’handbol, disputat a Alemanya, amb 66 gols.

Als grans equips

La carrera de l’islandès anava en augment. L’any 2008 va fitxar pel Rhein Neckar Löwen. Amb els lleons va jugar tres anys. Uns anys en què Sigurdsson va assolir la medalla d’argent olímpic a Pequín i va estar al set ideal de la competició. L’Europeu de seleccions del 2010, jugat a Àustria, va donar a la Islàndia de Sigurdsson la medalla de bronze.

Del Rhein Neckar Löwen va incorporar-se a l’AG Copenhaguen. Amb els danesos va jugar una temporada, la 2011/12, durant la qual van guanyar la Lliga danesa i es van classificar per a la Final Four. Va finalitzar la temporada jugant els Jocs Olímpics de Londres, en què va ser inclòs al set ideal.

Kiel, darrera etapa

La desaparició de l’AG Copenhaguen va fer que Sigurdsson esdevingués jugador del THW Kiel la temporada 2012/13. Amb els alemanys va guanyar la Copa 2013 i les Lligues 2012/13 i 2013/14.

En el passat europeu de Dinamarca va ser el segon màxim golejador, i va tornar a ser membre del set ideal de la competició.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut