València decideix aquesta tarda l’altre finalista ACB

València decideix aquesta tarda l’altre finalista ACB

Les entrades estan totes venudes de fa un parell de dies El FC Barcelona busca la seva vuitena final ACB consecutiva El partit es podrà seguir a les 19.15 hores per TVE

Aquesta tarda a les 19.15 hores és el moment. L’hora de decidir qui acompanyarà el Reial Madrid a la gran final de la Lliga Endesa. Catalans i valencians arriben empatats a dos en una sèrie atípica que ha viscut triomfs de tots dos equips lluny dels seus pavellons. La pressió, les ganes, l’atmosfera que pugui generar la Fonteta, l’arbitratge, el joc dels mateixos jugadors, la pissarra dels seus entrenadors... Tot serà important aquesta tarda per decidir l’altre finalista de la Lliga Endesa.

Com arriba el FC Barcelona

Malgrat que després del quart partit a Barcelona l’equip estava realment tocat, el cert és que les hores posteriors han servit per relativitzar les coses, prendre certa distància i reconèixer que el camí per guanyar a La Font de Sant Lluís ja és conegut per tots. Tant Ante Tomic com Kostas Papanikolaou així ho admetien ahir minuts abans de marxar a entrenar-se.

Esportivament parlant, a més, l’equip està en un bon estat físic, un punt per damunt del València, malgrat que el conjunt local és aquí on ha trobat un major punt d’unió entre tots els seus homes. Juan Carlos Navarro, amb 34 primaveres acabades de complir, vol celebrar el seu aniversari amb un triomf que no va poder aconseguir dijous passat a casa amb els seus. Els jugadors, a més, volen demostrar-se a ells mateixos que són un equip, i així és com han de jugar aquest diumenge si volen sortir-ne victoriosos.

Caldrà comprovar, doncs, si jugadors que no han estat tan bé en els dos darrers partits fan aquest pas endavant tan necessari per poder aconseguir l’objectiu d’una nova final –seria la vuitena consecutiva del Barça, la setena de Xavi Pascual.

El rival

A la capital del Túria estan emocionats amb la possibilitat de jugar una final de la Lliga Endesa. Pocs pensaven que després de marxar de València amb un 0-2 en contra tornarien a La Fonteta per jugar-s’ho tot en un cinquè partit. Ara, però, en tenen l’ocasió després de dos bons partits al Palau Blaugrana. El que potser no saben els jugadors de Velimir Perasovic és conviure amb la pressió desmesurada que hi haurà aquesta tarda a les grades del seu pavelló. Tothom vol ser a la final, i això els pot acabar passant factura.

Esportivament parlant, el València Basket presenta les baixes confirmades d’Aguilar i Dubljevic. Recuperat Sato per a la causa en el quart partit –el centre africà va tenir una notable actuació al Palau– i ben dirigits per Van Rossom o Lafayette, de les rotacions constants de Perasovic dependrà que els seus homes no notin tant l’esforç aquesta tarda. Cal parar una atenció especial a Justin Doellman, l’MVP de la fase regular de la Lliga ACB, que sembla que va a més a mesura que avança la sèrie.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut