El Juvenil, campió de la Copa d’Espanya, i el Cadet, de la Copa Catalunya

El futbol sala formatiu s’emporta dos títols en un cap de setmana

Juvenil: UPV Maristas 1 – FC Barcelona 5 (Semifinal)

L’últim cap de setmana l’equip juvenil del Barça va viatjar a Pinseque, província de Saragossa, per disputar la Final a Quatre de la Copa d’Espanya. Els blaugranes partien com a favorits després d’eliminar el Pozo de Múrcia als quarts de Final.

Curiosament, el rival va ser el mateix que la temporada passada i se’l va tornar a trobar a les semifinals com ara fa un any. El matx va començar amb el domini del conjunt valencià, que va gaudir de dues bones oportunitats malgrat que no va trobar el fons de la xarxa. Al final del primer temps els culers es van refer i van tenir oportunitats prou clares per fer gol, però tampoc van poder marcar i tots dos equips van marxar al vestidor amb empat a zero.

El segon període va ser totalment diferent. El Barça va sortir amb la idea clara d’emportar-se el partit i, als cinc minuts, ja vencien per 0-2 i demostraven la seva superioritat a la pista. Els valencians van retallar diferències a falta de set minuts, però els culers no volien deixar-se empatar i, al cap de dos minuts, els de José Fernández van tornar a marcar. Les forces dels valencians ja no eren les mateixes, els blaugranes tenien el control absolut del partit i es van veure els millors minuts de joc del Barça. A falta de dos minuts, el Llevant va sortir amb porter jugador buscant el miracle, però la bona defensa i les finalitzacions a porteria buida van permetre als blaugranes tancar el marcador amb 1-5 final i classificar-se per a la final.

Juvenil: FC Barcelona 8 – UDL Rozas Boadilla 1 (Final)

Tots dos conjunts eren conscients de la importància del partit. No en va es jugaven ser campions de la Copa d’Espanya Juvenil, i els primers minuts del matx van començar amb molt de respecte. Gradualment, el Barça es va fer dominador del joc i va començar a crear moltes oportunitats que malauradament no es materialitzaven en gol. A falta de cinc minuts per al descans, un golàs per l’escaire va fer pujar l’1-0, i posteriorment una altra genialitat tècnica avançava els culers per 2-0. Amb els madrilenys tocats moralment es va produir un penal claríssim, que els blaugranes van transformar en el 3-0. Malgrat que encara faltaven quatre minuts per a la finalització, el resultat no es va moure i es va arribar al descans amb el 3-0 al marcador.

A la represa, el Boadilla va sortir amb la intenció de remuntar el marcador però un gol culer tot just començar la segona part va trencar les esperances dels madrilenys. El joc i el ritme blaugrana, però, no baixava malgrat haver rebut un gol dels madrilenys, que havien deixat el resultat momentani en 3-1. El ritme català no baixava, i a falta de 12 minuts, els blaugranes van fer dos gols més que van deixar el partit pràcticament liquidat. El Boadilla va sortir amb el porter jugador sense cap resultat positiu per als seus interessos; tot al contrari, ja que van encaixar encara dos gols més. A l’últim minut de la final el Barça va fer el definitiu 8-1 i es va proclamar de manera clara i sense pal·liatius campió de la Copa d’Espanya per tercer any consecutiu.

Cadet: Club Manresa 3 – FC Barcelona 14 (Final)

A diferència de l’equip aleví, que va perdre contra l’Acció Sant Martí, els cadets blaugrana van fer un gran partit i es van proclamar campions de la Copa Catalunya.

Tot i que el domini del partit era blaugrana, el primer equip a marcar va ser el manresà. Afortunadament, pocs segons després una bona jugada d'equip va permetre establir de nou la igualtat.

De mica en mica, el joc ràpid, la forta pressió i la bona actuació tant individual com d’equip van permetre obrir marge al marcador fins a l'1 a 5. A l'inici de la segona part, un parcial de 0 a 3 mercès al bon treball en atac va fer que els manresans sortissin a jugar amb el porter jugador per mirar de retallar diferències. L’esforç va ser en va i els blaugranes van seguir eixamplant la diferència fins al 3-14 definitiu.

Aleví: Acció Sant Martí 3 – FC Barcelona 2 (Final)

L’excés d’errors al quadre culer no va permetre que els blaugranes poguessin aixecar la Copa Catalunya en caure derrotats per 3-2 amb l’Acció Sant Martí.

Els manresans van saber aprofitar la primera oportunitat que van tenir per avançar-se al marcador, mentre que el Barça no sabia trobar la porteria malgrat que va disposar de diferents ocasions. Poc després van fer un segon gol que, en lloc de fer mal a les esperances culers, els va donar més ànims per tal de retallar les diferències. German, per partida doble, quan quedava un minut per finalitzar el primer període, va fer l’empat.

A la represa els barcelonistes es van veure sorpresos pels primers minuts dels manresans. Pau, al primer minut de la segona part, culminava un ràpid contraatac per posar, una altra vegada, l’avantatge al marcador. Tot i que el Barça va provar de fer l’empat de totes les maneres, el marcador ja no es va tornar a moure i el conjunt manresà es va emportar la final de la Copa Catalunya.