FC Barcelona-Reial Madrid: Sabies que...

Navarro, que ja s’ha convertit en el màxim anotador de la història del Barça als play-offs de l’ACB, és el jugador que més punts ha fet, de moment, durant la sèrie (48) Aquesta temporada, el Madrid encara no ha pogut guanyar el Barça al Palau

La victòria de dimarts al Palau Blaugrana dóna avantatge al Barça en l’eliminatòria decisiva del play-off de la Lliga Endesa. Amb l’1-2 global, una victòria separa els de Xavi Pascual del títol. Ara, tenen l’oportunitat d’assolir-la al Palau Blaugrana, en el quart partit de la sèrie. Abans de l’enfrontament que pot decidir el campió, repassem algunes dades que s’han de tenir en compte:

• Dels sis casos previs d’1-2, l’equip que havia assolit aquest avantatge ha acabat guanyant el títol en quatre ocasions: el Barça (1997 i 2009), el Manresa (1998) i el Madrid (2000).
  • D’aquests sis últims casos amb 1-2, dos es van sentenciar al quart partit (1-3) i no en va fer falta un de cinquè, mentre que dos més van viure una victòria visitant i decisiva al cinquè partit (2-3). En els dos casos restants –d’aquests sis–, el local va poder capgirar l’eliminatòria. De fet, va ser el Barça, l’únic equip que ha estat capaç de fer-ho en els darrers temps: el primer cop a la temporada 1994/1995, contra l’Unicaja, i el darrer a la 2011/2012, contra el Reial Madrid.
  • Aquesta temporada, el Reial Madrid i el Barça s’han vist les cares en vuit ocasions, dues a Barcelona, on els de Pablo Laso encara no han pogut vèncer el Barça al Palau. Així, els de Xavi Pascual no només van derrotar els blancs dimarts (94-79), en el tercer partit de la sèrie, sinó que també ho van fer al partit de la segona volta de la lliga regular (86-75).
  • Juan Carlos Navarro té una bona oportunitat de seguir ampliant el seu rècord. En el darrer partit, amb 19 punts, el capità blaugrana va convertir-se en el màxim anotador de la història del Barça al play-off de la Lliga Endesa. D’aquesta manera, Navarro (1.730 punts) avança Epi (1.716 punts) al capdavant de la taula. Superant Epi, també s’ha convertit en el tercer màxim anotador de tot el play-off de la Lliga Endesa. Ara només té per davant Alberto Herreros (1.761 punts) i el català Jordi Villacampa (1.863 punts).
  • El Barça buscarà la victòria 201 al play-off de la Lliga Endesa. Amb la victòria del tercer partit de la sèrie per 94-79, l’equip blaugrana va sumar la número 200 en el palmarès del club català. El Barça ha estat el primer d'aconseguir aquesta xifra.
  • Un altre rècord que ha assolit el Barça en un play-off final és el de triples. Els 16 anotats en el tercer partit en tenen la culpa. L’encert va ser d’un 57,1%, aquesta temporada el millor del Barça a la Lliga Endesa.
  • El màxim anotador dels tres partits és Navarro, amb 48 punts (14 al primer partit, 15 al segon i 19 al tercer). Rudy Fernández, amb 40 punts (16 al primer partit, 17 al segon i 7 al tercer), és el jugador blanc que ha fet més punts.
  • El primer quart dels tres partits disputats fins al moment contra el Reial Madrid al play-off de l’ACB estan resultant decisius. L’equip que comença bé, s’acaba emportant la victòria. En el primer partit, a Madrid, el Barça guanyava 16-23 i la victòria va ser blaugrana. Va passar el mateix en el tercer partit, aquest al Palau, quan els de Xavi Pascual van aconseguir un 31-20 al primer quart. En el segon clàssic de la sèrie, disputat al Palacio de Deportes, el Reial Madrid va començar amb un 24-14 i es va endur el triomf.