Doble triomf blaugrana

El Juvenil guanya la Copa Catalunya, i el Cadet, el Campionat d’Espanya

Juvenil: FCB Alusport 5 - UBAE Les Corts 2

Diumenge passat es va disputar la final de la Copa Catalunya davant d’un rival que ja feia uns dies que estava preparant aquest partit. El matx va ser d’alternances contínues, però el gol no arribava per part de cap equip. Quan quedaven quatre minuts per anar als vestidors, un error defensiu culer va propiciar que l’UBAE Les Corts s’avancés al marcador i marxés als vestidors amb un mínim avantatge.

A la segona meitat els blaugranes van sortir convençuts de guanyar el partit des del primer segon. Al minut 5 de la represa, el Barça va aconseguir fer l’empat a 1. El partit va seguir amb un domini en el joc que no es traduïa en ocasions materialitzades. Però quan quedaven vuit minuts de joc els de Miguel Tablado van fer un altre gol i a partir d’aquell moment el rival blaugrana va jugar amb porter-jugador per mirar de fer l’empat. Els culers van recuperar tres pilotes que van aprofitar per eixamplar les diferències fins al 5-1. A l’últim minut, Les Corts UBAE va fer un gol per deixar el marcador en el definitiu 5-2.

Amb aquest campionat, els blaugranes aconsegueixen el triplet en un any immillorable en què han conquerit la Lliga, la Copa i la Copa d’Espanya.

Cadet: Puerto Disa 2 – FC Barcelona 5 (Semifinal)

El matx va iniciar-se amb una pressió a la sortida de pilota per part de tots dos equips però que no generava gaire perill en cap de les dues àrees. A poc a poc, el Barça va aconseguir el domini del partit i fruit d’això els culers en van avançar amb dos gols. Això va fer reaccionar els melillencs, que, amb un gol per l’escaire i un xut creuat ajustat al pal, van fer l’empat. Juanjo, poc abans de marxar cap als vestidors, va desfer la igualada i els catalans van marxar amb un 2-3 al marcador.

A la represa, la defensa blaugrana va dominar el partit i els blaugranes no van fallar quan van tenir oportunitats. Khalid en un córner i després d’aprofitar una superioritat va fer el seu particular doblet per classificar l’equip per a la final.

Cadet: FC Barcelona 4 – Aljucer Múrcia 2 (Final)

La final va ser protagonitzada pels dos equips favorits des de l’inici de la temporada. Els blaugranes es van avançar al marcador al minut 3 després de la pressió culer a la porteria murciana, que va fer que es marquessin un gol en pròpia porteria. L’alternança en el joc va fer que els murcians empatessin el matx a un gol. Poc abans d’arribar al final de la primera part, els blaugranes van poder tornar-se a avançar mitjançant Khalis en una jugada d’intensitat del jugador culer.

A la represa els murcians van agafar el control del partit però sense crear ocasions clares a la porteria blaugrana. Només després d’una expulsió barcelonista els murcians va ser capaços de forçar l’empat en una superioritat. Quan quedaven dos minuts, una gran jugada de Xavi va permetre a Luis fer el tercer gol en una jugada clàssica de pivot que es va girar i va ajustar la pilota al pal sense que el porter rival arribés a parar-la. I quan quedaven únicament 24 segons per acabar el partit, Luis va fer el gol definitiu per permetre al FC Barcelona guanyar el Campionat d’Espanya cadet.