El Gamper es disputarà el 18 d'agost contra el Club León

El Gamper es disputarà el 18 d'agost contra el Club León

L'exblaugrana Rafa Márquez és la principal referència del bicampió mexicà Carles Puyol i Víctor Valdés seran homenatjats coincidint amb la disputa del partit

El Trofeu Joan Gamper es disputarà el dilluns 18 d'agost contra el Club León de Guanajuato (Mèxic), on milita l'exblaugrana Rafa Márquez des de finals de 2012. Serà la primera vegada que el conjunt mexicà, campió del torneig Clausura 2013 i l'Apertura 2014, disputa el torneig estiuenc del FC Barcelona.

Aquest 2014, el Club León ha aconseguit el torneig Clausura després de superar a la gran final, disputada a doble partit, el Pachuca per un global de 4-3, així com el Cruz Azul a quarts i el Toluca a semifinals. Pel que fa a l'Apertura del 2013, el Club León va vèncer en la gran final al Club América, per un global de 5-1, i va superar anteriorment en els quarts i les semifinals el Morelia i el Santos Laguna, respectivament.

El Club León, de l'estat de Guanajuato, va ser fundat el 1944 i ha guanyat un total de 7 títols de Lliga i 5 Copes. L'equip que entrena l'uruguaià Gustavo Matosas també compta a les seves files amb Mauro Boselli, que el 2009 va disputar la final del Mundial de Clubs davant el Barça quan militava a les files de l'Estudiantes de la Plata i va marcar un gol.

Aquest és el tercer partit de pretemporada que, de moment, ja està confirmat, després dels amistosos contra el Niça (2 d'agost) i el Hèlsinki (9 d'agost).

Homenatges a Puyol i Valdés

El vicepresident i portaveu del FC Barcelona, Manel Arroyo, també ha anunciat que, coincidint amb el Trofeu Joan Gamper, el Club organitzarà homenatges als capitans Carles Puyol i Víctor Valdés. Dos dels referents del millor Barça de la història rebran el reconeixement del Club i de l'afició després d'anunciar la seva marxa de l'entitat. Tant Valdés com Puyol, que van acabar la temporada lesionats, podran acomiadar-se així del públic del Camp Nou.

Com és habitual, la disputa del Gamper també es farà coincidir amb la celebració del Congrés de Penyes Barcelonistes. El vicepresident Jordi Cardoner ha confirmat que tindrà una durada de dos dies.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut