Messi i Mascherano, primers de grup amb Argentina (2-3)

Els d’Alejandro Sabella han completat una primera fase perfecta en guanyar 2-3 a Nigèria amb una excel•lent actuació de Messi, autor de dos gols El combinat ‘albiceleste’ es creuarà en vuitens de final amb Suïssa

L’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano ha completat aquest dimecres una primera fase de Mundial impecable –ha sumat els nou punts possibles. Els d’Alejandro Sabella han superat per 2-3 a Nigèria en un partit atractiu i en el qual s’ha vist una actuació excel·lent de Leo Messi, autor de dos gols. Nigèria ha igualat el marcador en les dues ocasions, però un gol de Rojo en el minut 50 ha estat definitiu.

Brilla Messi

Leo Messi havia estat decisiu en els dos primers partits de la selecció argentina, i en el tercer ho ha tornat a ser des de ben aviat. Només s’havien jugat dos minuts quan el crac blaugrana ha recollit el refús del pal després d’un xut de Di María i ha afusellat la porteria de Nigèria. L’alegria argentina, però, ha durat ben poc. L’atacant nigerià Musa ha fet una gran jugada personal que ha culminat amb un xut ajustat al pal esquerre del porter Romero.

L’empat ha calmat el ritme del partit i els argentins han passat a dominar més el joc però amb poques arribades perilloses a la porteria de Enyeama. Els nigerians, mentrestant, buscaven sorprendre al contraatac. Messi podria haver marcat amb una falta ajustada a l’escaire, i en el segon intent no ha fallat. En l’última jugada abans del descans, el ‘10’ ha executat a la perfecció un tir lliure per tornar a avançar l’Argentina.

L’Argentina, nou de nou

El segon temps ha començat igual de mogut que el primer. Musa ha fet el seu doblet per tornar a igualar el marcador, però l’Argentina ha reaccionat molt ràpid. Rojo, en un llançament de córner, ha rematat amb el genoll per fer el 2-3 que acabaria sent definitiu. Leo Messi ha estat substituït en el minut 63 amb vista als vuitens de final, i els argentins han seguit tenint opcions de fer el quart. Nigèria també ha buscat l’empat, però aquest no ha arribat.

Amb la victòria final d’Argentina, el conjunt d’Alejandro Sabella certifica la primera posició del grup F amb els nou punts possibles i es creuarà en vuitens de final amb Suïssa. Messi, a més, tanca la fase de grups com a pitxitxi del Mundial, plaça que comparteix amb Neymar Jr, amb quatre gols.