L'exposició

L'exposició "Català, llengua d'Europa", al Museu del Barça

Es tracta d’un projecte del Departament de Cultura que té per objectiu mostrar la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa, fins al 24 de setembre

El Museu del Barça acollirà fins al proper 24 de setembre l’exposició “Català, llengua d’Europa”, un projecte del Departament de Cultura que té per objectiu mostrar la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa, amb una visió del català com a llengua moderna, competitiva i oberta al món en diàleg amb altres llengües. Es preveu que durant aquests mesos visitin l’exposició més de mig milió de persones.

Amb aquesta acció es vol donar visibilitat internacional a la llengua catalana, aprofitant l’alt nombre de visitants estrangers que rep el museu blaugrana, i remarcar el compromís del Barça amb el país i la cultura, potenciant la catalanitat com un dels valors del Club. El Museu del Barça va rebre més d’1,5 milions de visitants l’any 2013 i enguany ha rebut el visitant número 25 milions.

La mostra “Català, llengua d’Europa”, produïda per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, presenta la llengua catalana en set àmbits temàtics: Europa; l’ensenyament; els mitjans de comunicació; la cultura; el comerç i l’empresa; el món digital, i l’esport. El Barça i el món esportiu protagonitzen un apartat que recull intervencions en català de jugadors i entrenadors del Barça que han estat un estímul positiu i un reclam, tant en l’àmbit local com en l’internacional, per difondre la llengua catalana.

Els textos de l’exposició estan en català i en anglès i l’audiovisual ‘El català, llengua per a tothom’ està subtitulat en 18 idiomes. També s’han editat fullets informatius en català, castellà, anglès, francès i alemany.

El projecte inclou també una aplicació interactiva multiplataforma que permet accedir-hi des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil connectat a Internet. L’aplicació permet la navegació lineal i interactiva i inclou eines multimèdia.

L’exposició “Català, llengua d’Europa” ha visitat 16 localitats, entre les quals destaca Brussel·les, on es va instal·lar a la seu del Parlament Europeu al voltant de la diada de Sant Jordi del 2013. Fins a finals d’any, la mostra s’exhibirà en 20 municipis catalans més.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut