Primer dia intens del XXXVè Congrés Mundial de Penyes

Primer dia intens del XXXVè Congrés Mundial de Penyes

La jornada de treball s'ha celebra amb l’objectiu de millorar el moviment penyístic i elaborar la Constitució de la Confederació de Penyes barcelonistes

Aquest dissabte a les 10 hores ha començat la primera jornada de treball del XXXVè Congrés Mundial de Penyes, al Palau de Congressos de Catalunya. Un dia intens, per tal de debatre i aprovar la Ponència Marc d’aquest any. Enguany s’han proposat tot un gruix de suggeriments sorgits de les penyes amb l’objectiu d’elaborar el full de ruta per a la propera temporada, així com la Constitució de la Confederació de Penyes barcelonistes i el marc institucional relacionat amb el Club. A més, aquesta és la primera edició en què els congressistes representen la seva zona i no únicament la seva penya.

El vicepresident del Club Jordi Cardoner i Casaus, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents. “És un primer dia on vosaltres teniu els vostres fòrums, on la substancia de tot el què s'ha treballat té debat. Una Ponència Marc que ha de ser la vostra normativa, s'han d'escoltar les veus, les crítiques constructives , una forma de treballar i coparticipar”. Cardoner ha fet balanç de la feina ben feta aquests últims anys en el món penyístic: "Estic molt content de com ha evolucionat el projecte. He mirat tot el que s'ha fet per tal d'elevar la marca Penya. És una certesa, que el moviment està en els marbres del Club, en els Estatuts, reconegut com a moviment social i hi serà per sempre. Està en un grau de maduresa, però no suficient, hem de seguir”.

El directiu responsable de Penyes, Pau Vilanova, ha presentat la jornada de treball, on primer ha volgut donar les gràcies a tots els penyistes pel seu esforç i impuls: “Gràcies a tots pel vostre esforç, gràcies a vosaltres puc estar aquí”. Pau Vilanova ha explicat en què consistirà els cinc grans projectes d’aquesta nova temporada per tal d’impulsar el moviment penyistic. ( ‘Socis fent penya’, una enquesta per conèixer el moviment de les penyes, la influència de les dones dins el barcelonisme, jornades socials i l'Agrupació d’equips de futbol de penyes). També s'ajudarà en l’elaboració de la Constitució de la Confederació de Penyes un cop aprovada la Ponència Marc.

Els debats de la comissió

Els més de 400 participants al present Congrés Mundial de Penyes, que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya, s’han dividit en dos grups de treball. El directiu del Consell General de Penyes, Antoni Guil, ha presentat la Ponència Marc i la metodologia del treball d’aquesta. Les propostes més destacades del debat han estat la organització en confederacions de les penyes, el marc relacionat amb el Club i la elaboració de la Constitució de les Penyes, amb la finalitat de crear el full de ruta de les Penyes.

Els dos grups han estat repartits en la Sala Auditori que ha acollit la comissió que ha tractat els temes de normativa de penyes, les celebracions, els actes i el protocol. I en una altra sala s’han debatut els aspectes de Consell de Solidaritat i Activitats, així com temes relacionats amb el Camp Nou, les entrades i els desplaçaments, màrqueting i comunicació.

Ponència Marc

Els congressistes han dinat al mateix Palau de Congressos i per la tarda han continuat amb la jornada de treball amb la votació de la Ponència Marc, que ha estat aprovada. En acabar la sessió els congressistes han tingut  el privilegi d’assistir a la preestrena de la pel·lícula ‘Messi’ d’Àlex de la Iglesia.

Jornada institucional i Gamper, dilluns

El Congrés i la Trobada Mundial de Penyes, que coincideix amb el 49è Trofeu Joan Gamper, acaba aquest dilluns amb una jornada institucional encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu i la presentació de les noves incorporacions del primer equip amb Luis Enrique al Palau de Congressos. Un cop acabada aquesta reunió se servirà un dinar de gala al Palau de Congressos en el que es retrà homenatge a La Masia. La celebració acabarà amb el tradicional Trofeu Joan Gamper.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut