Bartomeu, al diari ‘The Times’: “Hem de ser millors en tots els àmbits”

Bartomeu, al diari ‘The Times’: “Hem de ser millors en tots els àmbits”

El president blaugrana explica que “sentim la pressió no només de ser els millors en el sentit futbolístic, sinó també en l’àmbit social i econòmic” Reconeix que “hem après molt” de totes les coses que han passat al Club durant aquest últim any

Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, repassa l’actualitat del Club en una entrevista concedida al diari britànic ‘The Times’. “Sentim la pressió no només de ser els millors en el sentit futbolístic, sinó també en l’àmbit social i econòmic, pel que fa a l’estat real del Club. Però sabem que hem de ser millors, i millors en tots els àmbits, ser més eficients i professionals a la Junta, entre els dirigents del Club. És el que estem intentant fer”, declara.Moltes de les coses que han passat no han estat positives, però en cert sentit sí que han estat bones, perquè ens indiquen què fem de fer en el futurEn aquest sentit, assegura: “Aquest no és un Club qualsevol. Pots preguntar a qualsevol dels nostres gairebé 160.000 socis –que tots junts són els propietaris del Club- què significa ‘més que un club’ per a ells. Cadascun et dirà una cosa diferent. Vol dir que hem de ser democràtics, transparantts, que hem d’explicar tot el que fem. Alguns creuen que [en el cas Neymar] no vam ser transparents, però com un soci ens va demanar que reveléssim l’import total del seu traspàs, ho vam fer i vam ser completament transparents. No hi ha cap altre Club al món que hagi de fer això, o que ho faci”.

El president fa balanç de l’última temporada. “Hem après molt aquest últim any. Moltes de les coses que han passat no han estat positives, però en cert sentit sí que han estat bones, perquè ens indiquen què fem de fer en el futur. No creiem que la nostra posició [en el futbol mundial ] s’hagi vist afectada al camp. Qualsevol equip pot passar un any sense guanyar cap trofeu. El futbol es així”. El Club ajudarà a Suárez en tot el que pugui perquè recuperi la forma correcta de jugar. Ell sap que es va equivocarI afegeix: “Pot ser que alguns temes fora del camp hagin pogut ferir la nostra imatge: el problema amb la FIFA i els joves, l’afer Neymar. Potser la nostra imatge ha patit per aquestes coses. Però quan hi ha problemes, cal aprendre d’ells, i és el que hem fet”.

Bartomeu també fa referència a Luis Suárez, una de les cares noves d’aquesta temporada: “La seva reputació no influïa en la nostra forma de pensar, de cap manera. El Club ajudarà a Suárez en tot el que pugui perquè recuperi la forma correcta de jugar”. Segueix així: “Sap que es va equivocar. És per això que va demanar disculpes. Tothom sap que va fer quelcom malament. Per a nosaltres, és suficient. Volem que jugui com jugava al Liverpool –i no oblidem que la temporada passada es va comportar perfectament. Hem d’aprendre del que va fer el Liverpool”.A la Masia no només produïm jugadors, també creem persones. Creixen amb els valors que nosaltres els ensenyemPer acabar, Bartomeu recorda que “a la Masia no només produïm jugadors, també creem persones. Creixen amb els valors que nosaltres els ensenyem. Quan comprem jugadors, un dels nostres compromisos i obligacions és que actuïn de la forma que exigeix el Club. Volem guanyar, clar, però creiem que ho podem fer sense deixar de banda l’ètica”.

[[BOTOVERMELL::ARTICLE++THE TIMES::http://www.thetimes.co.uk/tto/sport/football/europe/article4165001.ece::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut