Navarro: “El Barça ha fet un gran equip”

Navarro: “El Barça ha fet un gran equip”

"En l’aspecte personal també espero que em respectin les lesions i que pugui ajudar tant com pugui l’equip", comenta Navarro

Juan Carlos Navarro esgota els últims dies abans del començament del Mundial 2014. Motivat, l’‘11’ del FC Barcelona i el ‘7’ de la selecció espanyola desgrana l’actualitat en clau blaugrana i repassa alguns aspectes importants de la seva trajectòria culer. La Bomba parla de passat, present i futur en aquesta entrevista a la web oficial del Club.

Com estan anant aquests dies de preparació? Hi ha ganes de començar ja?

“Moltes. La veritat és que s’està fent una mica llarg i tenim moltes ganes de competir. Malgrat que ja fa alguns dies que estem concentrats i que sentim que es fa llarg, l’ambient que tenim aquí fa que t’oblidis de tot. Pel que fa a la preparació, crec que s’està treballant bé.”

El fet d’haver jugat un parell de partits a Badalona també ajuda...

“Sí, sens dubte. Tenir la família a prop després de dies de concentració és bo sempre. A mi, personalment, em carrega les piles.”

Se senten favorits?

“Sentim que estem en una bona línia, que s’està treballant bé i, evidentment, que estem entre els equips amb opcions en aquest Mundial, però no m’agraden les etiquetes. Que els Estats Units i nosaltres som els favorits? Bé, suposo que sí, pel fet d’haver guanyat tant, i el fet de ser amfitrions ens dóna certes opcions, però al final el que compta és el partit a partit i tenir bones sensacions des del minut 1 de la competició.”

Parlem del Barça. Què n’opina dels moviments que s’han donat per a aquesta propera temporada?

“Sempre miro des de la distància els moviments del meu equip, més que res perquè estic de vacances o amb la selecció, i crec que aquest estiu s’ha fet un gran treball amb els fitxatges. Suposo que encara hi ha opcions de portar-ne algun altre, sobretot després de la baixa de Kostas (Papanikolaou), però els tres que han arribat són molt bons i ens poden ajudar molt aquesta temporada. Són jugadors que han destacat als seus equips aquestes últimes temporades i, el més important, coneixen la Lliga ACB. Crec que el Barça ha fet un gran equip.”

De les sortides, hi ha hagut algunes sorpreses d’última hora, com la de Papanikolaou...

“Sí, em va agafar per sorpresa. No ho esperava, tot i que també entenc que quan l’oferta és irrebutjable, com em sembla que ha estat el cas, el jugador no hagi dubtat. Ell és jove i té marge per veure si això (l’NBA) és el que li agrada o vol tornar a Europa algun dia. Dorsey és un altre cas, però és nord-americà, i també entenc que sempre ha volgut tornar al seu país, i més si pots tornar a un equip en el qual ja havies estat. De Jacob espero que tingui molta sort a la Xina, i la baixa de Víctor Sada és la que m’afecta més en l’aspecte personal, perquè sempre hem tingut una química especial i ha estat el meu company d’habitació en les últimes temporades. Dit això, els desitjo a tots moltíssima sort en el futur, menys quan s’enfrontin a nosaltres (somriu).”

Què li sembla el grup que li ha tocat al seu equip a l’Eurolliga?

“Complicat... Això està clar... Però, alhora, bonic i atractiu. Sóc dels que pensen que sempre és millor jugar en pavellons bonics, amb ambient i davant bons rivals, que davant equips desconeguts que si sorprenen al Palau o a casa seva la gent en parla durant setmanes...”

Mirant enrere, vostè va acabar la temporada a un molt bon nivell de forma. Ara que han passat uns mesos, com recorda i com definiria la temporada del Barça?

“Bé, diguem que va ser una temporada intensa, difícil, i que va tenir el millor final possible. Començar de nou amb cinc o sis cares noves mai és fàcil, i més quan el teu màxim rival manté el bloc de les últimes temporades i comença com un tir. Però ningú és infal·lible i ja es va començar a veure a la Final a Quatre de Milà. Nosaltres arribàvem bé, i fins i tot algú ens donava com a favorits, i vam jugar fatal la semifinal. I, després, el Madrid tampoc va poder guanyar el Maccabi a la final. Per això dic que no és com comences, sinó com acabes, i nosaltres vam acabar millor i amb un títol de Lliga que ens va fer moltíssima il·lusió guanyar-lo al Palau davant la nostra afició. Això no ho canvio per res.”

Què espera de la nova temporada i del seu rol a l’equip? I ara ve la pregunta tòpica: tenim Navarro per a estona?

“Espero el mateix de sempre, que siguem competitius, que lluitem per tots els títols i, si en podem guanyar alguns, millor. En l’aspecte personal també espero que em respectin les lesions i que pugui ajudar tant com pugui l’equip. Respecte de si hi ha Navarro per a estona (rialles), espero que sí... Encara que això dependrà del meu cos. Jo estic motivat per continuar sumant. Ho anirem veient.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut