26è títol català per al Barça d’handbol

26è títol català per al Barça d’handbol

El Barça d’handbol és el gran dominador de la competició catalana d’handbol i té 26 de les 33 edicions disputades

Després del triomf per 37 a 22 davant el BM Granollers, els blaugranes obtenen el primer títol de la temporada 2014/15. Un títol que suma el número 26 de les diferents denominacions que ha tingut la competició de l’handbol català.

Llarg domini

El FC Barcelona ha estrenat el seu palmarès aquesta temporada amb la Supercopa de Catalunya. Però el domini de les competicions catalanes ve de lluny.

De les 15 edicions de la Lliga dels Pirineus, competició a la qual va substituir la Supercopa de Catalunya, els blaugranes es van imposar en 12, i en les tres edicions restants van finalitzar com a subcampions. Els blaugranes van ser campions de la primera edició de la Supercopa, jugada la temporada 12/13.

De ben lluny

Abans de la disputa de la Lliga dels Pirineus, que arrenca l’any 1997 amb la incorporació d’altres equips de l’Asobal i de la Lliga francesa, el títol de l’handbol català es decidia a la competició anomenada Lliga Catalana.

Des de l’inici de la Lliga Catalana, la temporada 1981/82, i fins al canvi a la Lliga dels Pirineus, la temporada 1997/98, els blaugranes es van imposar en 12 de les 16 edicions disputades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut