Tomic i Huertas, protagonistes en l'inici del Mundial

El croat va acabar amb 18 de valoració en la victòria de la seva selecció contra Filipines Marcelinho inicia amb victòria el Mundial davant la complicada selecció francesa amb 16 punts i 5 assistències

Aquest dissabte ha començat el Mundial de bàsquet que se celebra a Espanya en el qual el FC Barcelona compta amb cinc representants. La Croàcia d'Ante Tomic i Mario Hezonja va ser una de les encarregades d'obrir el torneig en el partit contra Filipines, mentre que Brasil, amb la presència de Marcelinho Huertas, es va enfrontar a França en un dels partits més interessants de la primera jornada.

La selecció croata aconseguia la victòria en un partit que els va costar molt i que es va decidir en la pròrroga després d'acabar els 40 minuts oficials amb empat a 71. En l'afegit, els croats van ser superiors i van acabar aconseguint la victòria per 81 a 78. Una victòria en la qual va tenir molta importància el blaugrana Ante Tomic, que va sumar 8 punts, 11 rebots i 4 assistències per aconseguir 18 de valoració en poc més de 25 minuts. Per la seva banda, Mario Hezonja no va poder disposar de minuts i haurà d'esperar al proper partit per iniciar la seva participació en el campionat.

La selecció brasilera d'Huertas va aconseguir una treballada victòria davant una França que va mostrar el seu potencial i va posar les coses complicades. La selecció francesa va començar liderant el matx amb un 18-11 en el primer quart, però els brasilers van aconseguir imposar el seu ritme i al descans ja manaven en el marcador. A partir d'aquí molta igualtat entre tots dos equips fins als minuts finals on el blaugrana Marcelinho Huertas va agafar el pes de l'equip brasiler per aconseguir la victòria per un atapeït 63-65. Marcelinho va acabar el partit amb 16 punts, 2 rebots i 5 assistències en una mica més de 22 minuts.