Records de Qatar de l’handbol blaugrana

Fa poc més d’un any els blaugranes es van proclamar campions de la Super Globe i dissabte tornen a Qatar

Dissabte que ve l’handbol blaugrana volarà cap a Doha (Qatar) per disputar la Super Globe 2014. Els blaugranes són els vigents campions de la competició i ara és moment de fer la vista enrere per veure com van viure els homes de Pascual la seva primera experiència, fa un any, al Campionat del Món de Clubs.

Descobrint el Mundial de Clubs

El Barça d’handbol va arribar a la Super Globe per primera vegada en la seva història en qualitat de subcampió d’Europa i a causa de la desaparició del BM Atlètic de Madrid, campió de la Super Globe 2012.

El debut blaugrana en aquesta nova competició va ser el 25 d’agost del 2013 davant l’Al-Rayan de Qatar, i els blaugranes van guanyar per 38 a 25.

A la segona jornada van superar el Taubaté del Brasil per 32 a 18, i el 34 a 27 davant l’Etoile Sportive du Sahel tunisià va donar als homes de Pascual el primer lloc del grup.

Camí del títol

A les semifinals es van enfrontar a l’equip qatarià d’El Jaish. Els locals havien finalitzat en segon lloc de l’altre grup, només al darrere del que llavors era campió d’Europa, l’HSV Hamburg.

Els blaugranes van sortir a la pista força concentrats, i el 12 a 6 favorable als de Pascual al minut 15 de la primera part va marcar la tònica d’un partit que els blaugranes es van emportar per 40 a 31.

La Super Globe viatja a Barcelona

La final de la Super Globe era la repetició de la final de la Champions europea de la temporada 2012/13. El Barça i l’Hamburg es van trobar a Doha per decidir el títol mundial, ja que l’Europeu havia caigut del costat alemany per 29 a 30 a Colònia.

El partit va tenir l’emoció i la competició d’una gran final mundial. Catalans i alemanys van tenir un primer temps igualat i dos gols favorables als barcelonistes, 13 a 15, reflectien el millor encert blaugrana al descans.

Els alemanys van pressionar a l’inici del segon període, però l’experimentat equip de Xavi Pascual va mantenir la calma sobre la pista i, amb un joc directe basat en una defensa compacta, va fer que, amb un triomf final de 25 a 27, el títol del Campionat del Món de Clubs viatgés a Barcelona per primera vegada.