FC Barcelona – Collerense: El Femení A arranca la Lliga amb victòria (2-0)

Les vigents campiones de Lliga sumen els seus primers tres punts contra un Collerense dur de rosegar Dos gols d’Alexia i Corredera des del mig del camp a la primera part han sentenciat el matx

Disposades a revalidar el títol de campiones de Lliga per quart any consecutiu, el Femení A blaugrana ha començat la primera jornada del campionat domèstic sumant els tres punts amb solvència i efectivitat. Amb dos gols d’Alexia i Corredera a la primera part del partit, la jornada ha quedat sentenciada.

El mig del camp dicta

Les noies de Xavi Llorens han començat amb l’esfèrica a les botes i amb el domini del joc, però, tot i així, el Collerense no ho ha posat gens fàcil, ja que ha tancat la seva defensa per neutralitzar el mig del camp del Barcelona i ha barrat així la zona de creació de les blaugranes. D’aquesta manera, al Femení A, tot i la seva insistència, li ha costat trobar espais per arribar a la porteria d’Andrea.

La primera ocasió clara del FC Barcelona ha arribat al minut 17 amb una centrada tancada d’Alexia després de rebre una falta que quasi ha entrat fregant el pal. Les barcelonistes han continuat envaint l’àrea de l’equip balear i, de fet, a partir del minut 24, un seguit de córners han propiciat una sèrie d’oportunitats de gol que Andrea ha refusat amb èxit.

Una gran jugada entre Jenni, Corredera i Gemma Gili al minut 29 ha acabat amb una rematada a porteria que ha estat a punt d’obrir el marcador, però Andrea, una vegada més, ha refusat la pilota. Un minut després Alexia Putellas ha fet el primer gol del partit amb un xut creuat des de fora de l’àrea, aprofitant que la defensa del Collerense es trobava tancada a dins de l’àrea.

El Barça, amb 1-0, no ha deixat d’indagar i, abans d’arribar a la mitja part, ho ha intentat Corredera al minut 42, però Andrea ha enviat a córner. La ‘7’ del Barça, que no es dóna per vençuda, ha aprofitat que la portera del Collerense estava avançada, per, des del mig del camp, realitzar un xut que ha sentenciat el matx.

Domini sense encert

A la segona part ha seguit tot igual. El Collerense ha continuat esperant enrere i el Barça ha intentat fer el seu joc. A poc a poc l’equip balear ha volgut estirar-se una mica més per poder atacar i s’ha pogut veure la primera intervenció de Ràfols després d’un xut de la bota de Pili que la portera blaugrana ha aturat amb solvència. El conjunt de Xavi Llorens ha tingut menys opcions en aquesta segona part, tot i el domini del joc. Les catalanes han continuat entrant a la zona de perill, sobretot per les bandes. Al minut 52 Jenni ho ha provat amb un xut que ha anat al pal i vuit minuts després hi ha hagut una altra ocasió clara, també de Jenni, que ha rematat gràcies a una centrada d’Alexia. El tercer gol no ha arribat malgrat la insistència del Femení A, perquè un Collerense dur de rosegar ha barrat el pas de les blaugranes. Dues ocasions més han arribat al minut 72, de Jenni amb l’empenya exterior que ha sortit fregant el travesser i, quatre minuts després, de Torrejón de cap. La millor jugada l’ha protagonitzat Baudet, que, just en acabar, ha estat a punt de marcar el tercer del matx.

Amb aquesta, el Femení A suma la seva primera victòria de la temporada 2014/15. Els tres punts aconseguits contra el Collerense són els primers dels molts que el conjunt dirigit per Xavi Llorens està disposat a aconseguir aquest curs. La segona jornada de Lliga serà fora contra el València, el diumenge 21.