Espanya, amb nou del Barça, classificada per primer cop per a un Mundial (0-2)

Nou internacionals blaugrana han disputat el partit de classificació per al Canadà 2015 Una assistència de Sonia Bermúdez ha permès el primer gol del matx

Aquest dissabte Espanya s’ha classificat per primera vegada per a una Copa del Món, el Mundial del Canadà 2015, en guanyar Romania per 0-2. Una nova història per escriure en què les nou internacionals blaugrana de l’absoluta han pogut formar part d’aquesta cita. Sis de les noies del Femení A han estat titulars: Torrejón, Ruth, Virginia, Corredera, Jenni i Sonia.

La selecció espanyola ha sortit molt endollada. Al minut 5 Virginia ho ha intentat, però Paraluta l’ha aturat. Romania s’ha tancat al seu terreny i l’ha deixat franquejat per impossibilitar les entrades a porteria. D’aquesta manera, ja no seria fins al meridià del primer temps que es tornaria a veure una clara oportunitat. El primer gol de la selecció ha arribat de la davantera del Bristol Academy, Natalia Pablos, al minut 28, gràcies a una assistència de la blaugrana Sonia Bermúdez, que havia fregat el pal dos minuts enrere. Abans del descans han intentat sentenciar la classificació a través de les botes de Jenni Hermoso, que hauria vist el segon, però la portera romanesa ha aconseguit aturar-lo.

La segona part només tindria una finalitat: assegurar-se el pas al Mundial del Canadà. En tan sols cinc minuts la selecció espanyola ha tingut dues ocasions que han fet trontollar Romania. Deu minuts després la davantera del Bristol Academy, assistida per la capitana de la selecció, Veronica Boquete, ha sentenciat el matx.

La resta de jugadores del Femení A, assegudes a la banqueta, han esperat el seu torn, i han pogut entrar al segon temps. La recent reincorporada al conjunt de Xavi Llorens, Vicky Losada, ha entrat al minut 65 per Corredera; al minut 76 Alexia ha substituït Jenni, i al 88 ha entrat Melanie per Ibarra. Així, totes les jugadores blaugrana han pogut disputar aquesta classificació. El dia 17, ja amb el bitllet per al Canadà, tancaran la fase de classificació a la República Txeca.