DeShaun Thomas, de la posició de 4 a la de 3

DeShaun Thomas, de la posició de 4 a la de 3

El jugador americà va ocupar, durant la seva etapa al Nanterre, la posició de 4, mentre que al FC Barcelona Xavi Pascual el farà jugar en la posició de 3 No és la primera vegada que Thomas juga de 3: a la Universitat d’Ohio alternava les dues posicions

En unes declaracions als mitjans del Club, el segon entrenador del FC Barcelona, Iñigo Zorzano, ha declarat que DeShaun Thomas “serà més un 3 que un 4”, cosa que fa que el jugador americà sigui, dels nous, el que més s’ha d’emmotllar a l’estil de joc blaugrana. Al FC Barcelona, Xavi Pascual el vol utilitzar com 3, i com a recurs puntual el farà jugar en la posició de 4.

Una cosa que no és nova per a DeShaun, ja que a la Universitat d’Ohio va actuar de ‘Combo forward’, és a dir, durant els partits alternava la posició de 3 i la de 4. En la seva última temporada a Ohio, en la qual va ser elegit al número 58 del ‘draft’ (2013), va fer de mitjana 20 punts per partit amb aquest estil de joc en el qual actua al pal baix quan el defensa un 3 i jugant a la posició de 3 quan el defensa un 4.

En la seva etapa com a jugador del Nanterre francès, la temporada 13/14, va actuar més de 4, ja que el nivell dels 3 a la lliga francesa és més baix i hi ha molts tresos que ocupen el lloc de 4. A la Lliga Francesa va tenir una mitjana de 12,2 punts per partit en els 30 matxs que va disputar. A l’Eurolliga, en canvi, en els deu partits que va jugar, va fer 9,5 punts i va agafar 2,8 rebots de mitjana. DeShaun, que mesura 2 metres, no acaba de tenir l’alçada suficient per a la posició de 4 a l’NBA, però a Europa aquesta alçada el pot convertir en un jugador determinant.

Tot i les bones sensacions que va deixar en el seu primer partit com a blaugrana, Thomas haurà de continuar treballant per adaptar-se a un paper diferent del que va tenir la campanya anterior. La seva nova posició l’obligarà a treballar físicament d’una manera més dura per poder enfrontar-se als diferents 3 de molt nivell que hi ha tant a l’ACB com a l’Eurolliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut