Liceo – FC Barcelona: Gol d’or que val una Supercopa (4-5)

Els homes de Ricard Muñoz guanyen la final de la Supercopa d’Espanya contra un Liceo molt competitiu Tres gols d’un decisiu Pablo Álvarez i un gol de Torra i de Barroso, respectivament, han donat la victòria als blaugranes a la pròrroga

El FC Barcelona d’hoquei s’ha proclamat campió de la Supercopa d’Espanya per quarta vegada consecutiva, i ha afegit la seva vuitena copa d’aquesta competició a les vitrines. Els homes de Ricard Muñoz han guanyat la final contra el Liceo per 4-5. Una final accelerada i renyida en què tots dos equips han estat molt igualats des del principi.

Sense treva

El matx ha estat patit des de l’inici. Un Barça molt decidit i endollat ha estat l’encarregat d’obrir el marcador al minut 2. Álvarez s’ha aconseguit desmarcar amb un gir cap a la seva dreta i amb la cullera de l’estic ha sorprès Malián. L’alegria dels blaugranes ha durat poc, ja que els gallecs han contraatacat tres minuts després amb una rematada a boca de porta obra de Pau Bargalló.

Un esplèndid Egurrola s’ha posat l’armadura i ha evitat en dues ocasions que el Liceo s’avancés al marcador. S’ha arribat al descans amb l’1-1 tot i la insistència dels homes de Ricard Muñoz, que, en minuts, amb Marc Gual i Reinaldo com a protagonistes, han estavellat al pal la possibilitat de fer el segon del partit.

Álvarez, revulsiu

En un obrir i tancar d’ulls el Liceo ha sumat el seu segon gol al marcador en un acció batallada en què Egurrola s’ha vist impossibilitat i Eduard Lamas ha aprofitat la bola perduda dins l’àrea. El Barça ha tingut ocasions clares, però la sort no ha arribat fins al minut 36, quan Barroso ha clavat la pilota per l’escaire i ha igualat el marcador (2-2). Una falta directa servida per Marc Torra ha tornat a donar la iniciativa als blaugranes (2-3).

Malauradament, no hi hagut descans, i un minut després una perfecta triangulació dels gallecs ha desestabilitzat la defensa i Pau Bargalló ha tornat a empatar el duel (3-3). El quart del Liceo ha arribat a continuació, i ha estat obra de Jordi Bargalló aprofitant un contraatac. Les ganes dels blaugranes no han decaigut, de manera que l’empat ha arribat gràcies a una falta directa que ha llençat Pablo Álvarez a l’últim minut i que ha provocat que la final es decidís a la pròrroga.

Als dos minuts de la primera part de la pròrroga Pablo Álvarez ha sentenciat el títol  amb un gol d’or que ha servit per proclamar-se campions de la Supercopa d’Espanya, la quarta consecutiva per als blaugranes.