El primer clàssic de la temporada decideix el primer títol

El primer clàssic de la temporada decideix el primer títol

El Barça va superar Laboral Kutxa (66-95) El Real Madrid va guanyar el València (89-76) Els de Pascual busquen el seu quart títol de Supercopa

FC Barcelona i Real Madrid es juguen aquesta tarda (19.00 hores / La1) el primer títol oficial de la temporada. Ambdós equips repeteixen la final de la temporada passada. Els blancs busquen el seu tercer títol de forma consecutiva, mentre que els barcelonistes, que fa dues temporades que no el guanyen, volen el seu quart títol de Supercopa Endesa. Serà la cinquena final consecutiva entre blaugranes i blancs.

Com arriba el FC Barcelona

El FC Barcelona arriba bé a priori, però ja se sap que els partits de semifinals difereixen molt del que pugui succeir a la final. La temporada anterior es va donar la mateixa semifinal davant el Baskonia, amb triomf blaugrana també de forma solvent –potser no tant com el d’ahir- i en la gran final, els barcelonistes van acabar perdent contra els blancs. És per això que el Barça té molt clar que no vol confiances per jugar aquest partit.

Els de Pascual, però, tenen una arma important, la gana que demostren joves jugadors com Satoransky, Hezonja, Abrines o Pleiss o l’experiència contrastada de Justin Doellman, Marcelo Huertas, Ante Tomic, Bostjan Nachbar o Juan Carlos Navarro... que poden resultar determinants a l’hora de poder superar un rival duríssim com serà aquest nou Real Madrid que segueix entrenant Pablo Laso.

El rival

L’estructura del nou equip que ha confeccionat Pablo Laso, que fins i tot ha canviat de cos tècnic –Chus Bueno i Zan Tabak ara l’acompanyen a la banqueta-, és un equip que manté el talent i la qualitat de la temporada anterior, amb jugadors contrastats com Sergio Rodríguez, Rudy Fernández o Sergi Llull i als que han afegit la lluita infinita d’Andrés Nocioni, del jove base Campazzo o del mexicà Gustavo Ayón. El conjunt blanc, sens dubte, ha guanyat en intensitat i agressivitat defensiva respecte la temporada anterior.

Malgrat totes les novetats que presenta, entre les que també s’hi troba l’escorta nord-americà KC Rivers, un bon tirador, Sergi Lull segueix sent el líder de l’equip en aquest primer tram de la temporada, com ja va passar la temporada anterior. En el primer partit contra València, el menorquí va acabar amb un 5/5 de triples (4/4 en el darrer període). Rudy Fernández també segueix en bona forma, després d’haver anotat 22 punts en el primer partit oficial d’aquesta temporada.

EL DETALL

Abrines, repeteix al concurs de triples

El jove de 17 anys, Josh Ruggles defensarà el títol de campió del concurs de triples. Un dels seus oponents serà Àlex Abrines. L’aler barcelonista, que ahir va fer un 4/7 en triples, va acabar el matx davant del Laboral Kutxa amb 16 punts, sent vital la seva aportació a la primera meitat amb tres triples anotats de forma consecutiva. El concurs de triples començarà a les 18.00 hores.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut