El Barça buscarà la seva sisena Lliga Catalana consecutiva

El Barça buscarà la seva sisena Lliga Catalana consecutiva

El Morabanc Andorra va derrotar a semifinals el FIATC Joventut i compta amb els exblaugranes Victor Sada i Jordi Trias Satoransky, sotmès aquest dimecres a un estudi electrofisiològic, seguirà sent baixa per al partit

El FC Barcelona i el Morabanc Andorra disputen aquesta nit a La Seu d’Urgell la final de la Lliga Catalana de bàsquet. Una final inèdita que mai ha enfrontat aquests dos equips. De fet, l’Andorra sí que havia disputat la final de la Lliga Catalana però la considerada de segon nivell i ja se les havia vist un parell de cops recentment amb el Barça B. Ara, però, és completament diferent.

Els blaugrana busquen el 18è títol de campió de Catalunya -seria el sisè de forma consecutiva- davant d’un dels conjunts que més s’ha reforçat en el seu retorn a la màxima categoria del bàsquet estatal. El Morabanc Andorra és un equip ple d’il·lusió que s’ha reforçat amb força jugadors experimentats que poden donar més d’una sorpresa en aquesta temporada 2014/15 que tot just comença aquest proper cap de setmana.

Com arriba el FC Barcelona

L’equip està treballant bé, com va explicar Xavi Pascual en la roda de premsa posterior al matx de semifinals davant La Bruixa d’Or i aspira a poder aixecar un nou títol de Lliga Catalana. L’encaix dels nous no es fàcil i a poc a poc es va aconseguint, amb una major implicació de tots pel bé del grup. Així, els joves talents com Abrines, Hezonja o Eriksson han de ser el complement perfecte dels més experimentats com Navarro, Huertas o Doellman.

Esportivament parlant, Xavi Pascual presenta la baixa de Tomas Satoransky, que per culpa d’una alteració en el ritme cardíac va haver de ser sotmès a unes proves que requereixen 72 hores de repòs esportiu. S’espera, però, que el base txec estigui per a l’inici de la Lliga Endesa aquest proper dissabte contra el Laboral Kutxa al Palau. L’altre jugador que ahir tampoc va jugar és l’eslovè Bostjan Nachbar. L’aler pivot de 34 anys arrossega petites molèsties al genoll esquerre i va tenir descans davant l’equip de Pedro Martínez. Fins a darrera hora no es decidirà el seu concurs a la final d’aquest dijous.

El rival

El Morabanc Andorra serà, de ben segur, una de les sorpreses de la temporada. Joan Peñarroya, un tècnic que va estar sota les ordres de Xavi Pascual a l’Aracena, quan el primer estava a les acaballes de la seva carrera esportiva com a jugador, és un tècnic jove que ha dotat d’alegria i vistositat el joc dels seus.

L’equip s’ha reforçat amb jugadors contrastats com Victor Sada, que ha estat nomenat un dels capitans de l’equip. A més, ha incorporat jugadors forts a la pintura com l'experimentat Kaloyan Ivanov i l'aler Betinho. Segueix comptant tanmateix amb el gruix de la plantilla que va assolir l’ascens, amb jugadors interessants com Jordi Trias (MVP de la passada LEB Or) o David Navarro. En resum, un equip amb cara i ulls que de ben segur donarà molta guerra aquesta nit i la temporada en general 18 anys després de la seva darrera estada a l’ACB.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut