Usín viurà el primer duel contra els seus excompanys

Usín viurà el primer duel contra els seus excompanys

L’ala-pivot madrileny es considera ben acoblat al FC Barcelona Serà un partit molt especial per a Usín després de jugar set temporades a l’equip navarrès

Rafa Usín és una de les tres cares noves del Barça de futbol sala aquesta temporada. Abans de jugar contra l'equip en el que va jugar set temporades ha volgut parlar amb www.fcbarcelona.cat

Bon inici de temporada del Barça, com se sent?

Molt content. Col·lectivament encara hem de conjuntar i acoblar millor les peces noves i sabem que estem en el camí de donar el millor rendiment possible. Individualment també estic content perquè estic sumant, vaig fent les coses bé i sobretot vaig progressant, que és el més important.

Com veus a l’equip? Creus que amb aquest equip s’aspira a tot?

Sí, està clar que l’equip s’ha fet per tornar a recuperar la Lliga i lluitar per tots els títols. Per això he vingut i tenim equip per això. Tenim molt bons jugadors i hem de conjuntar-nos bé, treballar les coses i a poc a poc anar fent les coses bé per arribar tan bé com sigui possible.

Portes dos gols a la Lliga en quatre partits però què creus que pots aportar a l’equip?

Una de las característiques que tinc és que sóc molt ambiciós i competitiu. És cert que el meu rol ha canviat, però per mi això no és una excusa. Jo miro de moure’m pels mateixos números, sigui en assistències o en gols, però l’aspecte individual queda en segon pla quan el col·lectiu va bé. Jo he d’anar sumant dins de la pista, defensivament i ofensivament, i si això va bé, l’equip ho notarà i jo també.

Quins són els teus sentiments per tornar a un pavelló com el d’Anaitasuna?

Personalment Xota m’ho ha donat tot. He viscut moments inoblidables personalment i professionalment m’ha ajudat a estar on sóc ara, també a la selecció. És una bonica barreja de sentiments perquè jo represento el Barça, sóc on volia estar i estic molt content. Em sento afortunat d’estar aquí i vull guanyar aquest partit i gaudir-lo. Serà maco vestir per primera vegada una altra samarreta en un lloc que ha estat casa meva.

Set anys a Xota, grans records…

Tinc una pila de records, de com vaig debutar, que curiosament va ser contra el FC Barcelona, de tot el que he progressat, de les oportunitats que m’han donat. Vam arribar a una final de la Lliga que per a un equip com el nostre era impensable perquè érem molt joves però vam estar a un nivell molt alt. I gràcies a tot això que hem fet, hem entrat a la història del Xota i se’ns recordarà.

Eseverri és una institució dins de l’equip de Pamplona. Per què?

Crec que l’Eseverri és una institució per a tots els amants del futbol sala dins i fora de Navarra. Un jugador que fa 15 o 16 anys que és a l’elit en un equip com el Xota i sembla que és el primer dia que es juga el lloc, crec que és un exemple per a qualsevol jugador de futbol sala. I si s’hi veuen reflectits tindran molt de guanyat. Personalment hi tinc una relació molt propera i dins i fora de la pista n’aprens cada dia, amb ell. No hi haurà un jugador navarrès com ell.

Com d’important ha estat l’Imanol Arregui a la teva carrera professional?

Crec que ell va confiar i apostar en mi. Em va fer pujar a dalt i sabia quines eren les meves carències i va tenir la paciència d’ensenyar-me i confiar en mi. Avui, més de la meitat de l’èxit li dec a ell per confiar en mi, per veure aquell noi que tenia molta qualitat i havia de progressar i dedicar-me temps.

Ets un gran amic del Sergio Lozano i del Lin. De quan ve aquesta relació?

Conec el Sergio Lozano de les categories inferiors a Madrid i de la selecció, on hem coincidit diverses vegades. I amb el Lin va ser el primer que a les meves convocatòries amb la selecció vaig tenir-hi relació. Ell em va apropar més al Sergio i a la selecció hem estat molt units i fora de la pista també.

Com es veu el Barça des de fora?

Es veu diferent a qualsevol altre club, de qualsevol altra disciplina. Es veu més que un Club i tinc la sort d’estar dins i haver vist que és molt més. Des de dins, es veu molt diferent. Representar aquest escut, aquestes instal·lacions, l’atenció que tenim..., tenim totes les eines per complir els objectius de guanyar títols.

Quina és la sensació de jugar al Palau com a jugador del Barça?

És una sensació única perquè he vingut moltes vegades aquí i escoltes com animen els Dracs. La veritat és que és una afició que té molta empenta i dóna molt suport al seu equip. Quan surts a escalfar i a jugar sempre estan animant i et sents un privilegiat. És una altra eina per jugar i guanyar els partits.

Has pogut visitar alguna cosa de la ciutat?

Sí, he estat a la Sagrada Família, al Tibidabo, a la Catalunya en Miniatura... M’agrada adaptar-me al més aviat possible i és molt important estar adaptat dins i fora de la pista com més ràpid millor i conèixer tots els racons més bonics de Barcelona per adaptar-te a aquesta cultura.

Coneixes algun dels esportistes del Palau?

Personalment no. Però sí d’haver-los seguit, com els del bàsquet i l’handbol. Sóc un gran seguidor de l’esport i conec els jugadors importants.

Has tingut l’oportunitat de conèixer els jugadors del Barça de futbol? Has anat a veure ja algun partit?

Sí, vam anar fa un parell d’anys a veure un Barça-Osasuna que va acabar en 8-0 i al qual ens va convidar el Lin. La meva dona és navarresa i de l’Osasuna, però també seguidora del Barça i va ser una gran oportunitat per veure el partit.

Tens fama de xerraire al vestidor. És cert?

Sóc una persona molt extravertida més que xerraire, i m’agrada fomentar el bon rotllo. M’agrada que la gent digui que provoco bon humor. És una part important a l’equip i m’ho prenc com un afalagament.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut