Inaugurada la 6a trobada del MuscleTech Network

Inaugurada la 6a trobada del MuscleTech Network

Les jornades, que se celebren avui i demà a l’Auditori 1899, es focalitzen en la recerca de lesions d’isquiotibials i compten amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial

Avui dilluns ha començat la 6a trobada anual de MuscleTech Network, que enguany està celebrant la seva sisena edició. Aquest fòrum de debat mèdic es desenvolupa avui i demà dimarts a l’Auditori 1899 de les instal·lacions del Club i és una referència en l’àmbit mundial entre investigadors i metges per intercanviar i discutir les últimes tendències i innovacions en el camp de les lesions de múscul i tendó.

La trobada està organitzada pel FC Barcelona, Aspetar i el Centre Tecnològic Leitat i compten amb el suport de la Fundació FC Barcelona, la Fundación Leo Messi i Scharlau i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, Esport.cat, Egarsat i Scharlab.

La primera jornada ha començat amb l’acte inaugural a càrrec del Dr. Jordi Monés, directiu de l’Àrea Mèdica i Rendiment; d’Eusebi Cima, president del Centre Tecnològic Leitat; del Dr. Xavier Gassó, director de gestió sanitària a Egarsat; d’Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; i d’Hakim Chalabi, director mèdic d’Aspetar. Posteriorment, el doctor del Club Gil Rodas (també director científic de MuscleTech Network) i Meritxell de la Varga, mànager de MuscleTech Network, han donat la benvinguda als membres presents per introduir les diferents sessions i taules rodones que s’estan desenvolupant al llarg del dia d’avui. La sessió de demà continuarà amb quatre sessions mèdiques més i la trobada acabarà amb una visita al Centre Mèdic del FC Barcelona a Sant Joan Despí, l’únic centre d’excel·lència mèdica de la FIFA a l’estat espanyol.

MuscleTech Network és una xarxa de coneixement promoguda pels Serveis Mèdics del Futbol Club Barcelona i Leitat orientada a la recerca i la comunicació entre científics i professionals internacionals, que treballen en hospitals, universitats i centres d’investigació perquè aquests nous tractaments es converteixin en una realitat curativa per als pacients.

Investigació sobre lesions d’isquiotibials

Les jornades es focalitzen en la recerca de lesions d’isquiotibials i compta amb la presència d’investigadors de gran prestigi en l’àmbit mundial, així com de la participació dels doctors del Club Gil Rodas, Lluís Til, José Antonio Gutiérrez, Xavier Valle, Ricard Pruna, Dani Medina, Xavier Yanguas i Jordi Puigdellívol. Aproximadament 300 professionals internacionals estan participant en aquesta edició.

Aquestes jornades científiques, organitzades per MuscleTech Network, tenen com a objectiu el debat sobre la investigació en les lesions d’isquiotibials i de com passar de l’evidència científica a la pràctica clínica.

En els últims quatre anys MuscleTech ha promogut 13 projectes d’investigació col·laboratius, dos d’aquests internacionals, tres doctorats i un postdoctorat i s’ha dedicat al foment i la realització de recerca i difusió de resultats orientats a nous enfocs per al tractament de lesions, la millora de la medicina esportiva, la promoció de la pràctica saludable de l’esport i la resolució de problemàtiques d’implicació social en l’àmbit del múscul i el tendó.

Declaracions de Jordi Monés, directiu de l’Àrea Mèdica i Rendiment:

“Arribar a una sisena edició no és fàcil i vol dir que està funcionant. No només pel Club per organitzar-ho, sinó també per les institucions i les entitats que donen suport i tota la gent que ve. Fins al tercer any les coses són relativament fàcils de fer, però a partir del quart any es demostra si es té continuïtat. Hem après molt i, avui en dia, la recerca bàsica que s’havia fet en els primers anys, avui ja es comença a aplicar”.

“La medicina a l’esport d’elit acaba sent com el que s’aprèn a la medicina de guerra. S’aprèn molt perquè la necessitat t’obliga i després s’aplica en la població, amb la qual cosa estem molt contents”.

“Cada esport té les seves lesions específiques, hi ha grups musculars que s’utilitzen més que d’altres. La qüestió final és que són músculs i tendons en estrès amb fatiga i sobrecàrrega, i tot el que puguem fer perquè es regeneri més aviat i millor repercutirà a la salut dels esportistes i de la població també”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut