1.112 compromissaris fixen el rècord d’assistència en una Assemblea del FC Barcelona

1.112 compromissaris fixen el rècord d’assistència en una Assemblea del FC Barcelona

La xifra supera els 1.070 compromissaris del 2010, la dada més elevada de la història del Club És la primera vegada que entra en vigor la figura del compromissari reserva, després de la reforma estatutària

L’Assemblea General Ordinària del 2014 passarà a la història com la més multitudinària de la història recent del FC Barcelona. Un total de 1.112 compromissaris han marcat la xifra màxima d’assistència, i han superat els 1.070 de l’any 2010, quan es va fer la primera Assemblea de l’actual Junta. El president Josep Maria Bartomeu ha felicitat tots els assistents pel rècord d’assistència, però ha destacat que no es conformen amb aquesta xifra i esperen poder-la augmentar, millorant encara més la informació. A més, ha afirmat que estudien que els socis no abonats compromissaris puguin disposar d’una localitat per al partit que es disputi el dia de l’Assemblea.

Aquesta ha estat la primera Assemblea després que el 2013 s’aprovés la reforma dels Estatuts del FC Barcelona, que incloïa diversos articles per afavorir l’assistència dels socis a la jornada democràtica més transcendent del dia a dia del Club. Destaca, per exemple, l’article 23.4, que permet que el soci compromissari pugui renunciar a la seva condició amb una antelació mínima d’un mes. Aquest any, dels 4.030 compromissaris escollits per sorteig, hi han renunciat 407, que van ser substituïts, tal com va informar el vicepresident Jordi Cardoner.

Com a novetat, els 30 presidents de federació del Consell de Penyes han pogut participar en l’Assemblea, com a compromissaris permanents. Tots ells són socis amb més de cinc anys d’antiguitat i escollits democràticament en cadascuna de les seves federacions. Cal tenir present que la incorporació dels presidents de Penyes va en detriment dels 25 compromissaris que, abans de la reforma estatutària, podien ser escollits per potestat de la Junta.

També per primera vegada ha entrat en funcionament l’Oficina del Compromissari, dins de l’OAB, en què tots els socis (abans de la reforma era únicament per a compromissaris) han pogut passar a consultar els documents econòmics o a fer les consultes oportunes, durant l’últim mes.

Per últim, cal tenir present que, a banda de la coincidència de l’Assemblea amb dia de partit (fet que ara ja és obligatori als Estatuts), aquest dissabte s’ha ampliat la durada de l’Assemblea, que ha començat a les 12 del migdia. D’aquesta manera es vol fomentar els torns de paraula més amplis i sense restriccions de temps i promoure així una Assemblea més participativa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut