Comunicat sobre la sentència de la demanda d’acció de responsabilitat

Comunicat sobre la sentència de la demanda d’acció de responsabilitat

El Club respecta la decisió del jutge, però manté oberta la possibilitat de recórrer aquesta decisió judicial

Un cop notificada la sentència de la demanda d’acció de responsabilitat contra l’anterior directiva del Club, feta pública avui pel jutge José Manuel Martínez Borrego, titular del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona, el FC Barcelona vol comunicar:

1. La sentència reconeix la legitimitat del FC Barcelona per presentar aquesta demanda, reconeix la naturalesa objectiva de la responsabilitat dels directius pels resultats negatius de la seva gestió i estima com a vàlida la reformulació dels comptes realitzada. La sentència també reconeix que la Junta anterior va tancar amb pèrdues la temporada 2009/10, en lloc dels 11’1 milions de beneficis que van presentar.

2. La sentència, no obstant, considera que, dels set punts comptables debatuts, i als efectes de l’acció de responsabilitat, no poden computar-se com a pèrdues la depreciació dels terrenys de Viladecans, la provisió pel concurs de Mediapro i les que resultin de les dues sentències que van condemnar el FC Barcelona a pagar a Sogecable, pagament que es va fer efectiu l’any 2011 amb el consegüent perjudici per al Club.

3. La decisió judicial assenta de fet les bases legals i morals per evitar que en el futur ni aquesta ni qualsevol altra Junta Directiva del FC Barcelona pugui presentar davant dels socis balanços financers amb pèrdues econòmiques, tal com des de l’any 2013 estableixen els nous Estatuts del Club.

4. El jutge no imposa les costes al Club en reconèixer dubtes de dret i de fet sobre les qüestions debatudes.

El Club respecta la decisió del jutge, però manté oberta la possibilitat de recórrer aquesta decisió judicial. La sentència està sent degudament analitzada pels serveis jurídics del Club i la conclusió serà debatuda en la propera Junta Directiva, que es convocarà en breu.

El FC Barcelona anuncia que, a partir del coneixement d’aquesta sentència, no efectuarà declaracions o puntualitzacions sobre aquesta més enllà d’aquest comunicat i que qualsevol decisió del Club serà comunicada en el moment adequat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut