Què és la UEFA Elite Round?

Què és la UEFA Elite Round?

L’Elite Round està composta per quatre grups de quatre equips cadascuna El guanyador de cada grup passa a la Final a Quatre

El Barça de futbol sala jugarà a partir de dimecres la UEFA Elite Round al Palau davant d’un equip anglès, un d’hongarès i un d’ucraïnès. Qui guanyi aquesta fase passarà a jugar la Final a Quatre per intentar proclamar-se campió de la millor competició de clubs de futbol sala a Europa.

El format de competició

A diferència d’altres esports, el futbol sala no té una Lliga europea amb partits a casa i fora contra els diferents clubs que formen la competició i el format de joc és completament diferent a la resta.

El Barça com a vigent campió de la competició, té prou punts al rànquing UEFA per classificar-se directament a aquesta ronda Elite. Altres equips, com per exemple l’actual campió de la LNFS, l’Inter Movistar, ha hagut de jugar una fase prèvia abans d’aquesta anomenada Main Round. El Barça, la temporada 2011/12 també va haver de jugar-la per no tenir coeficient UEFA, ja que mai havia jugat en competicions europees. Des de llavors, sempre ha anat directament a disputar l’Elite Round.

L’Elite Round es juga a quatre seus diferents i només els campions de cada seu jugarà la Final a Quatre en una ciutat que dependrà dels equips participants i que la UEFA triarà posteriorment. La temporada passada els de Marc Carmona van proclamar-se campions a Bakú (l’Azerbaidjan) i l’any anterior van jugar a Tbilissi (Geòrgia), on van acabar tercers. El 2012, els blaugranes van guanyar la Final a Quatre a Lleida i es van proclamar per primera vegada a la seva història Campions d’Europa.

Els altres grups

El grup A de l’Elite Round està compost per l’Sporting Clube de Portugal, l’Inter Movistar, l’FC Grand Pro Barna de Bulgària i el Futsal Team Charleroi belga. Els partits es jugaran a Portugal, ja que l’Sporting és el club amfitrió.

Els equips que formen el grup B són l’Araz Naxçivan (l’Azerbaidjan) , l’ISK Dina Moscou (Rússia), l’Slov-Matic Bratislava (Eslovàquia) i l’FK EP Churdrim (República Txeca). Els partits es jugaran a Pardubice, ciutat txeca on la temporada passada els blaugranes es van classificar brillantment per a la seva tercera Final a Quatre consecutiva.

I el grup C està format pel Kairat Almaty (el Kazakhstan), Sporting Clube de París (França), l’FK Nigars Riga (Letònia) i el KMF Ekonomac Kragujevac (Sèrbia). Aquesta eliminatòria es jugarà a Almati, seu del Kairat que l’any 2013 es va proclamar campió després de derrotar els culers a les semifinals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut