Xavi Pascual: “La clau per ser primer passa per la victòria a Polònia”

Xavi Pascual: “La clau per ser primer passa per la victòria a Polònia”

“És estrany que algun equip agafi la solidesa que hem tingut en un grup tan difícil” Satoransky: “Corren molt al contraatac, així que exigiran que defensem molt bé”

El FC Barcelona viatja a Polònia per enfrontar-se divendres al Turow Zgorzelec en el partit de la vuitena jornada d’Eurolliga. El Barça, que encara no ha perdut cap partit a l’edició d’enguany, arriba en una fantàstica situació en la qual depèn de si mateix per ser primer de grup. Tot i enfrontar-se contra el cuer del grup C, Pascual es mostra prudent davant del partit contra els polonesos. “Per quedar primer encara ens queda un recorregut. Sí que és veritat que, atesa la situació que tenim, lluitarem per intentar-ho, però una de les claus passa per la victòria a Polònia”, considera Pascual, que ha remarcat: “Si no aconseguíssim la victòria, el primer lloc es complicaria molt”.

A falta de tres partits per acabar la primera ronda de la competició, el Barça s’ha mostrat intractable a Europa. “La veritat és que ho hem hagut de fer molt bé per arribar fins aquí”, diu el tècnic blaugrana, que considera que la dificultat del grup era enorme, i fins i tot assegura: “És un pèl estrany que algun equip agafi aquesta solidesa que nosaltres hem tingut en un grup tan difícil”.

Un rival amb possibilitats de classificació

El Barça, que també estarà atent al partit en què s'enfronten el Fenerbahçe i el Panathinaikos, els seus immediats perseguidors, no es refia d’un equip que encara té possibilitats de classificar-se per al Top-16. “Ens ho plantegem com un partit important contra un rival que s’ho juga tot després de la victòria de l’Emporio Armani Milan davant del Bayern. Totes les seves possibilitats de classificació passen per una victòria contra nosaltres”, recorda Pascual.

D’aquesta manera, el tècnic del Barça no considera “trampa” el partit de Polònia, i recorda l’enfrontament entre els dos equips al Palau. “Coneixem la dificultat que vam tenir a casa quan vam jugar contra ells, tot i guanyar de 19. Va ser un partit força difícil, juguen molt bé, amb desequilibris en moltes posicions”, ha considerat Pascual, que ha remarcat que tenen “la sensació que és un partit molt complicat”.

“L’objectiu és seguir en bona línia”

Per la seva banda, Tomas Satoransky considera que “l’objectiu és seguir en la bona línia”. “El Turow encara té molt per aconseguir, sempre lluita fins al final. Només té una victòria però sempre està a prop”, recorda el base blaugrana. “Sabem que juguen diferent dels altres equips de grup. Tenen pivots que llancen de tres i corren molt al contraatac, així que exigiran que defensem molt bé”, considera el jugador txec. “El grup és molt difícil, amb grans equips, però estem jugant molt bé, especialment fora de casa”, ha afegit.

Quant al bon estat de forma de l’equip, Satoransky es mostra ambiciós. “Sempre es poden millorar les coses, cadascun pot millorar en els detalls, tant en defensa com en atac”, ha dit el base blaugrana, que reconeix que li ha costat adaptar-se a una competició com l’Eurolliga. “Al principi tenia problemes, perquè l’Eurolliga és una mica diferent de l’ACB, com el contacte i la velocitat, però m’hi he anat acostumant i estic millorant”, considera Satoransky.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut