Rayo Vallecano-FC Barcelona: Tres punts més per acabar l’any (0-1)

Les noies de Xavi Llorens s’enduen la victòria de Vallecas en un partit molt igualat amb gol de Marta Torrejón

[[DES_1]]El FC Barcelona femení ha guanyat aquest dissabte al camp del Rayo Vallecano en un partit molt disputat que s’ha decidit amb un gol de Marta Torrejón abans del descans. Continua, doncs, com a líder en solitari a sis punts de distància respecte del segon classificat, l’Atlético Féminas. Les blaugranes lideren la taula amb 39 punts, amb 13 victòries i tan sols una derrota.

Duel molt disputat

El duel ha començat intens i vibrant, una tònica que s’ha mantingut al llarg del partit. El Barça volia tenir la iniciativa, dominant la pilota i amb voluntat de continuar mantenint la bona ratxa de joc exhibida en els últims partits. A l’altra banda, el Rayo Vallecano buscava sorprendre al contracop mitjançant la velocitat de Jade i la capacitat de sorpresa de la segona línia.

El primer avís l’ha fet el Barça a través d’una rematada de cap de Marta Torrejón que ha marxat desviada per sobre de la porteria d’Alicia, sobre el quart d’hora de joc. El Rayo ha tardat pocs minuts a replicar, amb un contracop culminat per Jade que ha anat a parar a les mans de Ràfols, molt segura durant tot el partit.

Les ocasions s’han anat repartint durant la primera meitat fins que Torrejón ha aconseguit marcar l’únic gol del partit, tot just quan faltaven tres minuts per arribar al descans. Alicia ha sortit per tapar una rematada d’una jugadora blaugrana, però el rebot ha afavorit Torrejón, que, a porta buida, ha rematat a plaer per estrenar el marcador i establir el 0-1 que acabaria sent definitiu.

Un Rayo lluitador

A la segona part el Rayo Vallecano ha intentat mantenir viva la flama del partit. Primer, per mitjà de Marian, que ha aprofundit per la banda esquerra i ha aportat perill a partir de les seves centrades. En una d’aquestes ha volgut sorprendre Ràfols, però ha sortit pel lateral de la xarxa, i en una altra ha trobat Patri, que no ha pogut empalmar bé el xut quan ho tenia tot de cara.

La bateria de canvis a l’última mitja hora ha adormit una mica el partit, tot i que el Rayo Vallecano ha intentat empatar fins al final. El Barça ha sabut jugar amb el temps a favor, allargant les possessions i neutralitzant els intents de contracops de les jugadores locals, que han tingut alguna ocasió per endur-se un punt. Les blaugranes, no obstant, no concedeixen cap regal a ningú i continuen en plena forma a la Lliga.