Local

CD Ebro – Barça B: Triomf d’ofici a domicili (0-1)

El filial blaugrana guanya com a visitant tres mesos després i escala una posició en la classificació

Primera victòria a domicili aquest 2019. Un Barça B amb moltes baixes pels compromisos internacionals s’ha imposat al CD Ebro per 0 a 1 en un partit molt igualat. Una diana de Monchu al límit del descans i un Iñaki Peña molt inspirat, que ha aturat un penal a la segona part, han decidit que els tres punts marxaven cap a Barcelona.

Poques ocasions

Als blaugrana els ha costat desplegar el seu joc de toc tan habitual a La Almozarra. La pressió de l’Ebre obligava el Barça B, moltes vegades, a jugar en llarg i en el joc aeri els aragonesos se sentien més còmodes.

Però han estat els de Garcia Pimienta els que han tingut les millors oportunitats de la primera meitat: primer Mujica ha avisat amb un xut des de la frontal i, més endavant, en el minut 38, el porter local ha aturat un xut de Monchu a passada de Collado. El premi del gol ha arribat precisament de les botes del mallorquí quan, al límit del descans, ha culminat una acció individual i ha anotat el seu segon gol de la temporada (0-1, min 42).

El partit s’obre a la segona meitat

Amb els culers per davant en el marcador el conjunt local s’ha vist obligat a fer un pas endavant. En aquest context, s’ha vist una segona meitat més oberta i amb més ocasions per a ambdós equips.

El tècnic blaugrana ha mirat d’assegurar la victòria i, per contenir l’empenta del rival, ha fet entrar Mingueza per Riqui Puig a l’equador de la segona part. Cal destacar la figura d’Iñaki Peña, el gran protagonista del tram final del partit. El porter alacantí ha estat clau en dues accions de perill que ha generat l’Ebre i ha aturat un penal a Dani en el minut 75.

El Barça B ha consumat, finalment, el triomf davant el conjunt aragonès i el supera en la classificació, ara amb 42 punts. En la propera jornada, els culers reben el Terol, el catorzè classificat.

CD Ebro: Salva, Teo Tirado, Javi Cantero, Michele Diana, Selfa (Fode, min 65), Gerrit, Javi Cabezas (Nierga, min 69), Sergio Cortés (Sandro Toscano, min 48), Raúl González, Dani Martínez i Víctor García.

Barça B: Iñaki Peña, Morer (Gabriel, min 82), Chumi, Cuenca, Vilarrasa, O. Busquets, Collado (Nils, min 91), Riqui Puig (Mingueza, min 69), Mujica, Monchu i McGuane.

Gols: 0-1, Monchu (min 42).

Àrbitre: Ekaitz García. Ha amonestat els locals Selfa (min 30) i Gerrit (min 50).