Andrea Pereira: “Necessitarem el suport de l’afició al Mini”

Andrea Pereira: “Necessitarem el suport de l’afició al Mini”

La central blaugrana, en una entrevista a la web del Club, ha repassat l'actualitat de l'equip abans d'afrontar la decisiva eliminatòria dels quarts de final de la Champions contra l'LSK Kvinner

"En aquest tipus de partits no importa com arribes físicament, el que vols és jugar estiguis com estiguis". Així defineix Andrea Pereira (Barcelona, ​​25 anys) el gran partit que acollirà aquest dimecres el Miniestadi entre el FC Barcelona i l'LSK Kvinner (19.00 hores), pertanyent a l'anada dels quarts de final de la Champions. Les blaugrana vénen de vèncer en un partit històric al Wanda Metropolitano, on un total de 60.739 persones van presenciar la victòria contra l'Atlètic de Madrid (0-2).

El conjunt de Lluís Cortés afronta un autèntic Tourmalet, amb un total de sis partits en només 19 dies. Després d'aconseguir la victòria davant la Reial Societat i l'Atlètic, ara arriba la Lliga de Campions, gairebé cinc mesos des de l'eliminatòria de vuitens. En una entrevista en exclusiva a www.fcbarcelona.cat, la central blaugrana (arribada l'estiu passat a l'entitat, on s'ha adaptat a la perfecció) ha repassat l'actualitat culer, que arriba en un grandíssim estat de forma. La '17' barcelonista, demana el suport de l'afició per aconseguir passar a semifinals: "Diumenge passat vam tenir a l'afició en contra, així que aquesta vegada ens toca a nosaltres tenir-la a favor".

Arriba un dels moments clau de la temporada: torna la Champions. Com arriba l'equip?

Tenim molt bones sensacions per aquest partit, venim d'un gran resultat que ens ha motivat per al tram complicat que ens ve ara. L'equip està bé, sap el que ens juguem.

Després de lo viscut diumenge al Wanda Metropolitano...

Guanyar al Wanda suposa una motivació extra per al que ens ve. Sabíem que havíem de guanyar i ho vam fer, vam aconseguir ficar-nos en la lluita per la Lliga. A l'Atlètic li queden partits durs, així que ens toca guanyar tot el que ens queda i esperar un error seu. Veníem de dos partits bons i anàvem a Madrid amb tot en contra, sabíem de la dificultat però estàvem convençudes que ho aconseguiríem.

Reprenem el tema de la Champions. Quina creus que pot ser la clau per passar l'eliminatòria davant l'LSK Kvinner?

Serà molt important mantenir la porteria a zero a casa. Sabem que el partit a Noruega serà complicat, així que és clau començar bé l'eliminatòria a Barcelona i anar amb un bon resultat.

Però elles només han encaixat un gol en la present edició de la Champions...

És la tònica dels equips nòrdics: defensa forta i batalladora, i jugadores molt potents físicament. Ja ens hem enfrontat tant a la selecció com amb clubs amb aquest tipus d'equips, i intentarem també que no ens sorprenguin al contraatac. Estem als quarts de la Champions, tots són grans equips.

Andrea Pereira ha disputat 26 partits aquesta temporada / VÍCTOR SALGADO - FCB

 

Per guanyar caldrà el suport de la gent. Què li diries als aficionats que estiguin dubtant si venir o no al Mini?

Li diria a la gent que s'enganxi. Si no han vingut mai, que vinguin! El futbol femení enganxa. I per als que vénen cada cap de setmana o més habitualment, que vinguin perquè els necessitem. Diumenge passat vam tenir a l'afició en contra, aquest cop ens toca a nosaltres tenir-la a favor.

El fet que el LSK Kvinner es trobi en plena pretemporada, pot jugar en el vostre favor o en contra?

La realitat és que ens trobem en punts totalment oposats. Elles vénen com noves i nosaltres venim jugant molts partits en els últims mesos. És positiu per a elles perquè porten sis setmanes preparant aquest partit i nosaltres només hem tingut dos dies, però som el Barça i aspirem a tot. Per contra, elles tenen noves jugadores, les quals encara han d'adaptar-se, i aquest pot ser un punt a favor nostre.

"Elles porten sis setmanes preparant el partit i nosaltres només hem tingut dos dies, però som el Barça i aspirem a tot"

ANDREA PEREIRA

Aquest serà el tercer, però jugareu un total de sis partits en només 19 dies. Com es troba l'equip físicament?

Quan guanyes el cansament es pren de manera diferent. Tenim una plantilla molt àmplia i totes tenim la capacitat de jugar, però en aquest tipus de partits no importa el físic, el vols jugar estiguis com estiguis.

Encara queda molt, però aquest és any de Mundial. Somies amb disputar la teva primera Copa del Món?

Jugar un Mundial és el somni de qualsevol jugadora, i si a sobre és el primer, encara més. El seleccionador confia molt en mi, i intento que aquesta confiança en mi es vegi recompensada. Vas al Mundial si fas un bon paper amb el teu club, però encara queda molt. Espero que les lesions em respectin.

I ja per acabar... Com valores aquests primers mesos com a blaugrana?

Em trobo bé, pensava que em costaria més adaptar-me. Vaig decidir venir al Barça perquè és casa meva, sóc molt familiar i m'agrada estar amb els amics i la família. El projecte del Barça em va cridar l'atenció i jo volia tornar a casa, i aquí puc seguir guanyant títols.

Pereira s'ha convertit en una de les jugadores clau de l'equip en el seu primer any com a blaugrana / VÍCTOR SALGADO - FCB
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut