Fenerbahçe Beko – Barça Lassa: Derrotats en els últims instants (88-82)

Un últim quart turc decisiu tomba els blaugrana, que han estat a punt de conquerir el fortí otomà

El Barça Lassa no ha pogut superar el líder de l’Eurolliga a l’Ulker Sports and Event Hall en la 26a jornada de la fase regular de la competició. Tot i liderar el matx fins a gairebé el final, un contundent últim quart turc ha donat el triomf als d’Obradovic. Per part culer, fins a quatre jugadors han superat la desena de punts, però l’actuació de Sloukas (22 punts i 11 assistències) i d’Ali Muhammed (19 punts) han tombat els de Pesic, expulsat des del minut u del partit.

El ‘coach’ ha protestat una decisió arbitral i els col·legiats l’han desqualificat després de dues tècniques. Això ha esperonat el Barça Lassa, especialment Jaka Blazic. El ‘9’ blaugrana ha anotat 12 punts en set minuts per col·locar el Barça Lassa amb la diferència més àmplia del primer temps (14-21, min 8).

Però un parcial de 10-3 liderat per Ali Muhammad (17 punts a la primera part) ha despertat el conjunt turc (35-35, min. 17). Els pilars otomans han assumit la responsabilitat i Muhammad, Melli i Sloukas han anotat 27 dels 37 punts locals. Tot i això, la bona feina de Blazic i Tomic en atac i la intensitat defensiva culer han mantingut el Barça Lassa per davant al descans (37-38, min 20).

Un gran tercer quart culer

L’equip ha sortit molt concentrat a la represa, amb un parcial de 12-0 per col·locar-se amb el màxim avantatge del matx (37-50 min. 24). La gran defensa barcelonista ha propiciat que el Fenerbahçe trigués més de quatre minuts i mig a encistellar a la segona meitat, amb un Singleton especialment encertat en tasques defensives. A base de tirs exteriors, els d’Obradovic han retallat distàncies (48-53, min 28), però dos triples consecutius de Ribas han augmentat la renda per al conjunt entrenat, durant el matx, per Ricard Casas (50-59, min 30). I una cistella de Kuric a l’últim segon del quart ha enfilat els blaugrana fins al 52-61 amb què s’ha entrat al darrer període.

Sloukas, decisiu

Però al quart període ha aparegut Kostas Sloukas. El base grec ha assumit les regnes del duel, i els d’Obradovic han reduït diferències fins a col·locar-se a només dos punts (66-68, min 34). Un 3+1 magnífic de Kuric ha tornat a posar el Barça Lassa sis punts amunt (66-72). Però amb un Sloukas imparable, el Fenerbahçe ha remuntat el matx per col·locar-se per davant quan quedaven menys de dos minuts per al final (79-77, min 39). Un avantatge que ja no ha cedit, i un triple de Melih, el capità local, ha sentenciat el matx(84-78). Als darrers instants, l’intercanvi de tirs lliures ha deixat el marcador en el 88-82 final que tanca una mala setmana blaugrana a Istanbul. Tot i això, l’equip depèn de si mateix per assegurar-se la cinquena plaça de la taula, si guanya els tres partits restants al Palau Blaugrana.

Fitxa del partit

Fenerbahçe, 88
Barça, 82

Fenerbahçe Beko: Green (-), Ali Muhammed (19), Melli (13), Kalinic (4), Ahmet (2) –cinc inicial- Melih (8), Sloukas (22), Guduric (5), Vesely (4), Datome (11).

Barça Lassa: Heurtel (7), Ribas (9), Blazic (15), Oriola (2) i Tomic (12) –cinc inicial- Seráphin (2), Pangos (2), Singleton (12), Kuric (11), Claver (10).

Parcials: 16-23 / 37-38 / 52-61 / 88-82

Àrbitres: Luigi Lamonica, Sreten Radovic i Gytis Vilius. Han expulsat Svetislav Pesic i han eliminat Jan Vesely i Marko Guduric (Fenerbaçe Beko) per faltes personals.