Siarhei Rutenka i Danjel Saric, dos grans amics, cara a cara

Siarhei Rutenka i Danjel Saric, dos grans amics, cara a cara

Després de molts anys sense enfrontar-se, aquests dos jugadors que comparteixen samarreta del Barça d’handbol defensaran interessos oposats

Des de la temporada 2008/09 que Saric i Rutenka no jugaven un contra l’altre. En aquella època el porter defensava la porteria del San Antonio de Pamplona, mentre que el lateral jugava ambel  BM Ciudad Real. Avui a les 17 h de Barcelona jugaran l'un contra l’altre i per això ens expliquen com viuen aquest moment.

Recorden alguna anècdota d’algun dels enfrontaments previs?

S.R: “Un dels meus primers partits amb el Ciudad Real va ser contra l'Alcobendas, on jugava Saric. En una jugada vaig marcar per sobre del cap a Saric, a causa que la resta estava ben coberta, i es va molestar amb mi una mica. Vaig parlar amb Sterbik, que era amic seu, i em va dir que era molt bona persona, però és que em va cobrir tot l’espai i no tenia cap altra opció!”.

D.S: “En un dels primers entrenaments al Barça, vam fer uns llançaments i ens vam ‘picar’ entre nosaltres. Som dos jugadors molt guanyadors i ens va sortir el caràcter guanyador... Vam prendre un cafè i ho vam arreglar fàcilment”.

Què pensava d’ell abans de fitxar pel Barça?

S.R: “Després d’aquell gol vam parlar una mica i ens vam explicar coses, allà vaig veure que era un gran porter”.

D.S: “No tenia gaires referències d’ell en l'àmbit personal.  Només coneixia la imatge del Rutenka sobre la pista d’handbol. Res més”.

I un cop ha coincidit a Barcelona?

S.R: “Que és un grandíssim porter i un cop jugant amb ell puc afirmar que és una gran persona”.

D.S: “Que és un home 10. Una persona educada, bon company... Molta gent se sorprendria de la qualitat humana de Siarhei”.

Què significa per a vostè jugar contra el seu company?

S.R: “A la meva carrera esportiva he jugat amb diversos equips i seleccions. He jugat contra molts amics... En aquest mundial és especialment difícil, ja que tinc amics i companys al grup a Eslovènia, Espanya i Qatar amb Saric. Per mi és difícil. No m’agrada, ja que és molt emocional. Tinc experiència davant aquest fet. Jugar davant Saric és jugar davant un gran porter, que aporta molt a l’equip i Danjel pot ser molt clau per a ells i molt difícil de batre”.

D.S: “És un jugador clau per a la selecció i per al Club. És molt competitiu i això fa que em prepari més encara de cara al partit. Segur que a més de guanyar el partit tindrem present si em fa gols, si jo aturo... Tindrem molta motivació”.

Han parlat durant aquests dies sobre aquest fet?

S.R: “No, encara no n'hem parlat, de moment”.

D.S: “De moment, encara no”.

Vostès es coneixen molt bé a la pista, aquest coneixement s’aprofita durant aquest partit?

S.R: “Segur que ho aprofito, però tinc un problema..., que ell em coneix molt a mi..., serà un joc de dos jugadors que es coneixen molt entre ells”.

D.S: “Això té dues visions. Pot ser positiu i negatiu. Crec que són molts factors que influeixen. Sabem el bo i el dolent l’un de l’altre. Intentaré potenciar les meves virtuts i tapar les meves debilitats”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut