Kiril Lazarov, amb un país al darrere

Kiril Lazarov, amb un país al darrere

El lateral del FC Barcelona d’handbol és un autèntic símbol a casa seva i és el segon esportista més popular a Macedònia

Visitar Macedònia amb Kiril Lazarov és sinònim d’ovació. A les pistes del Vardar i el Metalurg, el públic dempeus ovaciona el blaugrana tan bon punt s’anuncia el seu nom per la megafonia. Lazarov és el segon esportista més popular del país per darrere del futbolista Goran Pandev. Un orgull i una responsabilitat que ens explica el mateix Lazarov, a més a més del rol diferent que té amb el Barça i amb la selecció.

Quines diferències té el seu rol a la pista amb el Barça i amb Macedònia?

“Existeixen diferències. A l’equip de Macedònia hi ha qualitat i estem desenvolupant una bona feina durant el Mundial. A Barcelona potser és més fàcil, ja que la qualitat global de l’equip és molt alta”.

“Això et facilita la feina al Barça i tens tants companys bons a Barcelona que fa que et puguis centrar en la tasca dins l’equip, ja que saps que cadascú farà la seva feina”.

Kiril Lazarov és el capità de Macedònia. Quina funció fa?

“Estic gaudint del fet de ser capità de la selecció del meu país. Em suposa més feina i responsabilitat, tot Macedònia està pendent de nosaltres. Treballo cada dia per augmentar el bon ambient a l’equip”.

“Cal seguir unint l’equip. Hem vingut aquí amb un objectiu que és gran i clar, ser als quarts de final del Mundial i a partir d’aquí donar-ho tot i més”.

“ A Macedònia quan juga la selecció vol que guanyin i sents l’alè de tot un poble. Guanyes partits i si perds sents la pressió. Tothom espera que guanyem sempre. Ho entenc, ja que la gent ens estima”.

Sempre ha marcat molts gols amb la seva trajectòria. Ara per ara, quins són més importants per a l’equip, els del Barça o els de la selecció?

“A mi m’agrada marcar, és el meu fort. Marco a Barcelona i amb Macedònia. Quan tens bons companys que t’ajuden, és més fàcil. A la selecció em cal buscar més opcions de llançar, cosa que a Barcelona tinc més opcions. He d’agafar aquesta responsabilitat, no me n’escapo”.

Vostè té un país a l'esquena. Com ho viu? Orgull? Pressió?

“A Macedònia l’esport més important i que més lluny ha arribat és l’handbol. Aquí tots som coneguts, a nivell de selecció i de clubs. Ho intento portar amb naturalitat”.

Durant el Mundial es troba amb companys blaugrana a l’hotel, a la pista…, com es mou en aquesta situació?

“M’ha passat a tota la meva carrera. Amb els clubs sempre et trobes excompanys i a les competicions de seleccions amb gent que és al teu equip. Són situacions especials, però la dinàmica m’ha acostumat. Quan comença el partit, tot s’oblida”.

La fitxa de Kiril Lazarov

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut