Raúl Entrerríos i Viran Morros, dos cervells a la pista

Raúl Entrerríos i Viran Morros, dos cervells a la pista

Els dos jugadors blaugrana lideren l’atac i la defensa de la selecció espanyola a Qatar durant la disputa del Mundial d’handbol

Entrerríos i Morros són dos referents en el joc ofensiu, en el cas de l’asturià, i en el defensiu, en el cas del català, de la selecció estatal i del FC Barcelona. Raúl Entrerríos domina el joc d’atac, i és un dels centrals de major nivell mundial. Viran Morros és una peça clau a Espanya i al FC Barcelona en el treball defensiu. Ambdós ens expliquen com fan la seva tasca.

Quina funció principal fan Entrerríos a l’atac i Morros a la defensa?

R.E.: “Organitzar l’atac, conèixer la defensa rival mitjançant el treball previ d’'scouting', saber quin camí hem de fer a l’atac i variar les accions depenent del que ens trobem davant”.

V.M.: “La preparació és similar. Treballem amb vídeo i analitzem l’atac segons el rival. Mirem les actuacions dels atacants: com llança, tipus de fintes... i tracto d’organitzar la defensa”.

Aquestes funcions són molt diferents a la selecció i al Barça?

R.E.: “Són similars. El lloc de central et porta a fer l’inici de cada atac i a organitzar el joc col·lectiu. Mentre va passant el partit t’has d’adaptar al que necessita l’equip i saber què li cal a cada company. Amb el Barça és similar”.

V.M.: “Totalment semblant. Hi ha diverses maneres i formes al Barça i a la selecció, però la funció és similar”.

Jugar a la selecció espanyola amb companys del Barça ajuda?

R.E.: “Si, és clar. Tot i que ja fa temps que ens coneixem, jugar amb la selecció porta un temps d’adaptació. Sempre ajuda tenir companys de l’equip, ja que coneixes el que necessiten i com respondran a les teves accions”.

V.M.: “És semblant, i crec que encara ajuda més en defensa. Al darrere, saber el que has de fer ajuda molt. És més ràpid adaptar-se en defensa que en atac”.

Viran Morros, vostè és un especialista defensiu que a vegades puja a l’atac. Què sent en aquell moment?

“Fa massa anys que estic a l’handbol per posar-ne nerviós per creuar el camp”, comentava de manera simpàtica el defensor blaugrana.

Raúl Entrerríos, vostè participa força en defensa. Com viu el treball defensiu?

“M’agrada. Pots participar més en el joc i intento aportar el meu granet de sorra en defensa”.

Per Raúl Entrerríos, què ha de tenir un bon director de joc?

“Ha de saber llegir el joc, executar la millor acció en cada moment. Saber administrar el resultat. Hi ha moltes coses que cal tenir presents. Cal conèixer les accions que millor poden ajudar els companys”.

I vostè ho té?

“Sí que ho té”, contesta de manera divertida Viran Morros, i tots dos esclaten a riure.

Per Viran Morros, què ha de tenir un bon defensor?

“Principalment és una funció més de sacrifici, de treball. Especialment tenir clara la funció que desenvolupes”.

I vostè ho té?

“Ho intento”, diu Viran, i Raúl Entrerríos apunta, en to divertit, que Viran Morros “no ho fa malament”.

Com viu Entrerríos la seva feina de capità?

“Hi ha molts temes com els horaris, l'organització... que cal tenir presents com a capità. Però tenir un grup experimentat com el de la selecció facilita la tasca”.

Vostè, Viran Morros, és un dels veterans. Quin rol té més enllà de la pista?

“Crec que no és un rol, és el que tens de l’experiència. Ajudar els joves, ajudar Raúl Entrerríos... És molt més de l’experiència, és la personalitat i la capacitat d’implicació de cadascú”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut