Espanya, amb quatre blaugranes, cau davant Polònia (28-29)

La derrota en el tercer i el quart lloc fa que Tomás, Morros, Pérez de Vargas i Entrerríos no siguin medallistes

70 minuts de partit i un sol gol han separat Espanya d’obtenir la medalla de bronze en un partit extremadament igualat en què les alternatives en el marcador han estat curtes. Cal destacar els set gols de Víctor Tomás i les 15 aturades de Gonzalo Pérez de Vargas

Millora progressiva

Espanya ha anat de menys a més durant la primera part. Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos i Viran Morros començaven el partit amb un equip que no ha obtingut el seu primer gol (3-1) fins al minut 7 de la mà d’Albert Rocas. L’aparició de Víctor Tomás a l’atac espanyol donava més empenta a la selecció estatal.

A poc a poc els de Manolo Cadenas s’anaven traient la pressió de sobre. Dues aturades de Pérez de Vargas i un gol d’Antonio García deixaven el partit empatat a 11 al minut 24. Al descans s’arribava amb una igualtat d'empatat a 13.

Empat i pròrroga

Als primers 11 minuts del segon temps la igualtat entre Espanya i Polònia en el marcador ha estat present. Empats i avantatges d’Espanya per un gol eren la tònica. Però de nou el blaugrana Tomás, amb dos gols seguits, posava el 19 a 17 favorable a Espanya, i un gol d’Enterríos deixava el 20 a 18 al minut 45.

La mà de Víctor Tomas era clau en l’atac. Amb un gol seu, i ja en portava sis, Espanya marxava de tres gols al minut 47. Polònia volia també el bronze i posava un inquietant 22 a 21 en el marcador per a Espanya a manca de quatre minuts.

Un gol d’Entrerríos deixava Espanya en un 23-21 a tres minuts i mig del final. Polònia se situava a un gol, 24-23, a manca d’un minut i amb pilota per a Espanya. Maqueda xutava al travesser i en el darrer llançament empatava Polònia a 24.

Polònia s’emporta el bronze

La primera part del temps extra ha estat igualada, com la resta del partit. Polònia treia un avantatge de dos gols, i Espanya la recuperava per finalitzar els primers cinc minuts amb empat a 26.

A la segona part de la pròrroga s’arribava, als dos darrers minuts, amb empat a 27. Un gol de Polònia el tornava Víctor Tomás i s’entrava al darrer minut amb empat a 28. Polònia tornava a marcar i la darrera pilota era per a Espanya, que no ha pogut marcar i no ha pogut obtenir el tercer lloc.

Aquí podeu consultar les estadístiques del partit Espanya - Polònia.