Els precedents dels Clàssics a Europa

Els precedents dels Clàssics a Europa

Els blaugranes han guanyat 12 dels 20 enfrontaments en competicions continentals contra el Reial Madrid Les últimes dues visites a Madrid es van resoldre amb victòria del FC Barcelona als quarts de final de l’edició 2009/10

El FC Barcelona s’enfrontarà dijous al Reial Madrid al Palacio de los Deportes de Madrid (20.45 h, Esport3) en la que serà la sisena jornada del Top 16 de l’Eurolliga. Els dos equips, que han protagonitzat al llarg de la història Clàssics apassionants en Lliga ACB i Copa del Rei, també han mantingut un gran nombre de duels a la màxima competició europea de bàsquet. Així, el de dijous serà el partit número 21 entre els dos equips a l’Eurolliga. El balanç és favorable als blaugranes, amb 12 victòries per 8 del Reial Madrid.

Els 20 partits jugats entre els dos equips a Europa es reparteixen en deu duels disputats a la fase regular, amb un balanç de sis victòries per als blaugranes; set enfrontaments en play-offs de quarts de final, amb un balanç favorable al Barça (5-2), i tres partits disputats a la Final Four, en què els blancs superen el FC Barcelona per dues victòries per una dels blaugranes.

Victòria en les dues últimes visites a Madrid

Els dos últims enfrontaments a Madrid entre els dos equips van tenir color blaugrana. Van ser durant els quarts de final de l’edició 2009/10, en què els homes entrenats per Xavi Pascual van superar els blancs en els dos partits disputats al Palacio de los Deportes de Madrid. Després que el Madrid sorprengués al Palau aconseguint un 1-1 a l’eliminatòria, els blaugranes van capgirar-la guanyant el primer partit a Madrid (73-84) i van certificar el pas a la Final Four al quart i definitiu enfrontament (78-84). Navarro va ser el jugador més destacat en els dos partits amb 24 i 21 punts respectivament, números que complementaven grans actuacions globals de l’equip, que aquella temporada aconseguiria el seu segon títol d’Eurolliga a París.

Màxima igualtat al Top 16

Per trobar l’últim enfrontament entre els dos equips al Top 16 hem de rememorar l’edició del 2008/09, en què els dos equips van caure al grup F, juntament amb el Maccabi Tel Aviv i l’Alba Berlín, dos rivals amb què també coincideixen al grup de Top 16 d’enguany. Llavors les places per als quarts de final es definien mitjançant quatre grups de quatre equips. Catalans i madrilenys, que finalment es van classificar per a la ronda següent, van empatar en els seus enfrontaments directes. El Barça va guanyar el partit del Palau Blaugrana (90-79), mentre que els blancs van aconseguir la victòria a casa per un ajustadíssim 85-83.

L’altre enfrontament entre els dos equips al Top 16 va ser la temporada 2004/05, en què els dos equips es van veure enquadrats en un grup temible amb el CSKA Moscou i l’Scavolini de Pesaro. Ni el FC Barcelona ni el Reial Madrid van poder superar el grup, ja que van aconseguir guanyar només dos partits. En els enfrontaments directes va regnar la igualtat. Els blaugranes van guanyar a Barcelona (84-71), mentre que el Reial Madrid va superar l’equip entrenat per Joan Montes (76-73) en el partit disputat a Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut