El Barça d’handbol torna a Turquia 17 anys i quatre mesos després

El Barça d’handbol torna a Turquia 17 anys i quatre mesos després

Des de l’11 d’octubre del 1997 l’handbol blaugrana no disputava un partit a terres turques, on jugarà de nou dissabte

El partit de dissabte a les 18.15 h, hora de Barcelona, tancarà la fase de grups, i els blaugranes ja tenen el primer lloc garantit. Ara toca tornar a un país com Turquia, on torna a despertar-se la tradició de l’handbol. Ho faran davant d’un dels clubs més representatius del país, el Besiktas Mogaz d’Istanbul.

Tercera visita

El partit de dissabte serà la tercera visita dels blaugranes a Turquia per jugar una competició oficial. A les dues anteriors el triomf va caure del costat blaugrana, les temporades 1990/91 i 1997/18.

Els dos partits anteriors van tenir lloc a Ankara. La temporada 1990/91 els blaugranes es van imposar per 19 a 31 a Eti Bisk. Eskisehir en l’anada de les semifinals de Champions i la temporada 1997/98 van superar el Cankaya Bel.Ankara per 30 a 37 en la tornada dels setzens de final de Champions.

Sinònim de títol

Les dues temporades en què el Barça d’handbol va visitar Turquia va acabar assolint la Champions d’handbol. La 1990/91 els blaugranes van aixecar el primer títol de la màxima competició europea en superar a la final el Proleter de l’antiga Iugoslàvia.

La temporada 1997/98 els blaugranes van aconseguir la quarta Champions, de les vuit que tenen al palmarès, en vèncer el Badel Zagreb.

Fins ara la casualitat ha fet que cada cop que l’handbol ha jugat a Turquia hagi esdevingut campió de la competició. Diuen que no n’hi ha dos sense tres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut