El liderat del Barça B s’escapa

Tres victòries, un empat i una derrota, el resum del cap de setmana del futbol sala formatiu

Barça B: Elx CF 6 – FC Barcelona 1

Els jugadors entrenats per Andreu Plaza van perdre el liderat de la Segona Divisió de la LNFS en caure derrotats clarament per 6-1 a la pista de l’Elx. Els blaugranes no van jugar el seu millor partit de la temporada i la derrota els col·loca com a segons classificats, a un punt de l’UMA Antequera i amb només un punt de diferència respecte del tercer, precisament l’Elx CF.

El partit no va tenir gaire història. Els alacantins van dominar el joc en gairebé tot el matx i Pitu en va ser el gran protagonista. A l’equador de la primera part els locals van marcar el seu primer gol mitjançant Pitu. Però Kiwi i Manu encara van ampliar més la diferència abans d’arribar al descans. Els de Plaza van mirar de capgirar el resultat i mantenir el liderat, però no va poder ser. Raúl Gómez va retallar les diferències per part blaugrana, però malauradament per als interessos culers només va ser un miratge. En només quatre minuts, els que van del 34 al 38, el pivot alacantí va fer tres gols per totalitzar-ne quatre en tot el matx i mantenir el liderat del Pitxitxi de la Segona Divisió amb més diferència amb els seus perseguidors.

Juvenil: FC Barcelona 6 – Marfil Santa Coloma 3

El partit va enfrontar els dos primers classificats de la Lliga i no va decebre cap aficionat del futbol sala. El Barça va començar dominant el joc, tot i que els visitants estaven ben col·locats a la pista i no permetien gaires ocasions per marcar. En una bona jugada individual els blaugranes es van avançar al marcador. Els colomencs van prendre la iniciativa i van fer l’empat poc després. Amb aquest resultat es va arribar al final de la primera part.

El segon període va començar amb domini dels blaugranes, que van apujar la intensitat defensiva i la pilota va córrer més ràpid. Van començar a dominar el joc, i fruit d’això són els tres gols marcats en només sis minuts. Pocs minuts més tard els de José Fernández van tornar a marcar per deixar el resultat en 5-1, el qual pràcticament decidia el partit. Una errada defensiva va permetre que els de Santa Coloma retallessin les diferències. Quan quedaven només sis minuts per acabar els visitants van sortir amb el porter jugador, però el marcador no es va moure fins a l’últim minut. Els colomencs van fer un gol, però immediatament després el Barça va marcar el 6-3 definitiu.

Amb aquest resultat els blaugranes augmenten l’avantatge respecte al segon classificat i fan un pas de gegant cap al títol de Lliga.

Cadet: AE Les Corts UBAE 4 – FC Barcelona 4

Els blaugranes van sortir disposats a encarrilar el partit als primers minuts, i Dani va fer el primer gol culer. A partir d’aquest moment els barcelonistes van controlar el matx fins que, sobre l’equador de la primera part, es van veure sorpresos per dues grans accions dels locals, que els van avançar en el marcador. Però una falta xiulada per mans a la frontal de l’àrea va permetre a Pau tornar a equilibrar el marcador. A partir d’aquest moment es va veure un partit certament descontrolat, ja que els dos equips estaven en cinc faltes. Els blaugranes no van saber llegir correctament la situació i van cometre tres faltes més. Les Corts va aprofitar per anotar els dos primers i marxar als vestidors amb la victòria parcial de 4-2.

A la segona part els blaugranes van sortir disposats a capgirar el partit ràpidament, i als tres minuts de la represa Roger reduïa les diferències. A partir d’aquest moment el domini de la pilota va ser de l’equip blaugrana, però no es traduïa en bones ocasions. A falta de més de dos minuts per al final, Martí Graells va decidir optar per posar Juanfran com a porter jugador, que en la primera acció va marcar a la sortida d’un córner per posar el 4-4. El resultat ja no es va tornar a moure i permet que els blaugranes continuïn al capdavant de la classificació.

Infantil: CFS La Unión 0 – FC Barcelona 11

Gran partit el jugat per l’equip infantil culer a la pista colomenca, on va deixar el seu rival sense poder anotar cap gol. Els locals van començar el matx pressionant molt amunt, cosa que va afavorir el joc culer. Els blaugranes van aprofitar la seva velocitat i ja guanyaven per 0-4 als primers quatre minuts. En finalitzar el primer període el resultat era molt clar a favor dels interessos culers, amb un 0-7 gairebé definitiu. A la tornada dels vestidors l’estil de joc barcelonista no va canviar gaire i va permetre eixamplar una mica més el marcador fins al 0-11 final.

Aleví: FC Barcelona 8 – FS Montcada 1

El Barça va començar molt bé el matx, ja que de seguida van poder marcar el primer gol en una jugada col·lectiva. El ritme de joc era blaugrana, cosa que va permetre fer una segona diana, però els visitants no van abaixar els braços i van retallar la diferència. Abans del descans els jugadors entrenats per Albert Seró van deixar el marcador momentani en 4-1. A la represa l'enfrontament va seguir les mateixes directrius que a la primera part, i les bones elaboracions culers van permetre que el resultat final augmentés fins al 8-1. Cal destacar la presència a la banqueta del jugador del primer equip Sergio Lozano, que està realitzant les pràctiques com a entrenador amb l’aleví blaugrana.