La Copa d’Espanya és un títol especial

La Copa d’Espanya és un títol especial

Els blaugranes han guanyat tres de les últimes quatre edicions

A partir del dijous 12 de març Ciudad Real acollirà una altra edició de la Copa d’Espanya de futbol sala. Els vuit equips participants lluitaran per aconseguir un títol molt important, i ho faran després d’haver lluitat durant la primera volta de la Lliga per classificar-se entre els vuit primers.

Un títol molt especial

El Barça no començarà el seu camí a la Copa d’Espanya fins divendres, quan es mesurarà als quarts de final davant de l’Aspil Vidal Ribera Navarra. Els blaugranes jugaran l’últim partit de quarts de final a les 21.15 h i els de Carmona volen tornar a ser els dominadors d’aquesta competició. La temporada passada els culers van caure a semifinals davant de l’Inter Movistar i no van poder revalidar un títol que havien guanyat en les tres edicions anteriors. En aquell partit el brasiler Ari Santos es va trencar el tendó d’Aquil·les i va estar de baixa set mesos.

El primer títol culer

El cicle triomfal del Barça va començar en conquerir la seva primera Copa d’Espanya a Segòvia la temporada 2010/11. Els culers van arribar com uns dels favorits, tot i que equips com ElPozo Múrcia, l’Inter Movistar i el Caja Segòvia, que era l’amfitrió, eren més candidats al títol que els de Carmona. Després de derrotar fàcilment el Palma per 6-0, el Barça es va veure les cares amb el Caja Segòvia. El resultat final va ser de 2-2 i el finalista es va decidir als penals, en què Lin va marcar, fet que va suposar el pas a la final. El rival per conquerir el títol va ser ElPozo Múrcia, el qual els blaugranes van derrotar per 3-2 en un partit molt intens i de gran emoció.

La segona Copa

Un any més tard Logronyo va ser la ciutat escollida i va veure com el FC Barcelona conqueria la segona Copa de la seva història. Els blaugranes van derrotar el Caja Segòvia als quarts de final per 0-3. A les semis, l’Inter Movistar va posar les coses molt difícils als jugadors dirigits per Marc Carmona, però al final el resultat de 4-1 va ser just i va permetre que els barcelonistes juguessin una segona final de la Copa d’Espanya consecutiva. El rival va ser poc habitual. El Lobelle Santiago es va desfer del Talavera a les semifinals i es va jugar el títol davant dels blaugranes. Els culers van guanyar per 5-3 i es van proclamar bicampions de la competició per segon any consecutiu.

La victòria d’Alcalà

El repte de fer el triplet es va aconseguir la temporada 2012/13. El Barça va viatjar a Alcalà d’Henares com a favorit i va aconseguir derrotar tots els rivals que es va trobar al davant. L’Umacon Saragossa va ser el conjunt que els blaugranes van derrotar als quarts de final amb un clar 2-7. A les semis van tornar a trobar-se el finalista de la temporada anterior, el Lobelle Santiago, el qual també van guanyar per 2-5 en un gran partit de tots els jugadors de Carmona. A la final els rivals van ser els murcians d’ElPozo Múrcia. Dos anys abans els murcians havien caigut i els ànims de revenja eren clars. Però una altra vegada el conjunt blaugrana va poder derrotar els homes de Duda, per 4-2 amb un hat-trick de Jordi Torras, que va aixecar el títol de campió per tercera vegada consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut