Recordes on va ser l’últim partit a domicili contra l’Estrella Roja?

Recordes on va ser l’últim partit a domicili contra l’Estrella Roja?

Va ser la temporada 1999/2000 i els blaugranes van jugar a Viena, a camp neutral, contra l’equip serbi Restriccions a l’espai aeri a l’antiga Iugoslàvia van obligar la FIBA a prendre aquesta decisió

Han passat gairebé 16 anys i a l’equip només hi ha un supervivent. Juan Carlos Navarro va jugar, el 20 d’octubre del 1999, l’únic partit que el Barça ha disputat com a visitant, dels tres en total, contra l’Estrella Roja a la història. Però aquell matx té un toc diferent, especial, ja que no es va disputar a Belgrad, sinó que es va jugar a l’exili. Aquella temporada el Buducnost –que jugava a Sarajevo– i l’Estrella Roja –a Viena– van haver de disputar els seus partits en pistes neutrals pels conflictes que hi havia oberts a l’antiga Iugoslàvia.

I és que el trànsit aeri estava restringit i la FIBA, que aleshores organitzava la Copa d’Europa –encara no s’havia creat l’Eurolliga– va decidir que els partits de l’Estrella Roja es juguessin a Viena. En aquella ocasió el Barça, que comptava a la seva plantilla amb jugadors com De la Fuente, Nacho Rodríguez, Gurovic, Alston, Elson i Goldwire, entre d’altres, va vèncer per 86-91 en un partit que es va decidir a la pròrroga. Aíto García Reneses era l’entrenador dels blaugranes aquella temporada i un dels jugadors clau per guanyar aquell partit va ser... Juan Carlos Navarro.

L’actual capità blaugrana, que aleshores tenia 19 anys, va anotar 18 punts en 24 minuts i va ser providencial al tram final per forçar la pròrroga i emportar-se el triomf de Viena en una temporada en la qual els blaugranes van arribar a la Final Four que es va disputar a Salònica.

Aquest cop, al Kombank Arena

I és que serà la primera vegada que el Barça jugui en aquest pavelló. Fins la temporada passada tant l’Estrella Roja com el Partizan de Belgrad jugaven a la sala Pionir, però des d’aquest curs el majestuós Kombank Arena, que pot acollir més de 20.000 persones, és l’escenari dels partits de l’Estrella Roja.

En temporades anteriors aquest recinte ja havia acollit partits de la màxima competició continental, com per exemple un Partizan-Panathinaikos de rècord (22.567 espectadors el 2009) i un Estrella Roja – Budivelnik del curs 2013/14, que en va acollir 24.232 a l’Eurocup. El Barça, però, no hi ha jugat mai i aquest dijous, a partir de les 19.15 hores, ho farà per primer cop.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut