Obertura de l'Any Suñol i inauguració de l'espai permanent al Museu del Club

Obertura de l'Any Suñol i inauguració de l'espai permanent al Museu del Club

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Carles Vilarrubí presideixen l’acte institucional en què l’escriptor Jordi Badia ha glossat la figura del president que va ser assassinat el 1936

L’Any Suñol 2015  ha arrencat aquest dijous amb la inauguració de l’espai permanent al Museu del FC Barcelona dedicat a la figura de Josep Suñol i Garriga (Barcelona, 1898-Serra de Guadarrama, 1936), el president del Club que va morir assassinat a l’agost del 1936, a l’inici de la Guerra Civil, a mans de l’exercit franquista. L’acte, celebrat al Museu, ha estat presidit per Josep Maria Bartomeu, el vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional Carles Vilarrubí i ha comptat amb la presència de Margarita Ruiz de Combalia, gerent de la Fundació Suñol, que n’ha representat la família, i de Jordi Badia, periodista i escriptor, autor del llibre Josep Suñol i Garriga. Viure i Morir per Catalunya, que ha glossat la figura del president blaugrana.

L’acte també ha comptat amb la presència del president Agustí Montal, el secretari general de la Presidència de la Generalitat, Jordi Vilajoana; la tinenta d’Alcalde Mayte Fandos; el president de la Fundació Esport i Ciutadania, Mario Romero, i el president del RACC, Sebastià Salvadó, institucions relacionades amb la figura de Suñol.

L’obertura oficial de l’Any Suñol és un homenatge que la Junta Directiva, a proposta de l’Àrea Institucional, va decidir el 22 de desembre del 2014 per commemorar el 80è aniversari del seu accés a la presidència del Club.

L’Espai Suñol del Museu és una de les iniciatives que inclou el calendari d’accions que cal desenvolupar durant l’Any Suñol i aquest espai recull diverses imatges, documents històrics del Museu, de l’arxiu familiar i de l’Arxiu Nacional de Catalunya, i un vídeo de qui, a més de ser president de l’Entitat del 1935 fins a la seva mort, va ser un mecenes cultural, editor, periodista, polític, home d’esport i figura cabdal en la societat catalana dels anys 30.

L’Any Suñol es completarà amb la nova nomenclatura de la Llotja Presidencial, que portarà el nom de Llotja President Suñol i s’instal·larà una obra artística en la seva memòria, així com una conferència magistral sobre la seva figura i el seu període històric en relació amb el FC Barcelona i Catalunya, i exposicions itinerants per diverses ciutats europees on l’equip jugui partits de Lliga de Campions durant la tardor.

Josep Maria Bartomeu recorda la figura de Suñol

"És un orgull. L’any Suñol és un acte de justícia. Ha de ser motiu de reflexió i ha de servir per a recordar la història del nostre Club. Suñol és una de les figures més importants del nostre Club".

"Era un home compromès i ambiciós, que va fer créixer el Barça i Catalunya".

"Canviar el nom de la Llotja Presidencial del Camp Nou, per Llotja President Suñol, és quelcom simbòlic, però que ens servirà per tenir l’honor d’explicar la figura de Suñol".

Les declaracions del vicepresident Carles Vilarrubí

"Avui és una jornada molt especial, fins i tot m’atreviria a dir històrica. Amb la inauguració d’aquest Espai al Museu del FC Barcelona, el Club dóna per començat l’Any Suñol, tot un seguit d’homenatges que durant aquest 2015 serviran per posar el nostre president Josep Suñol i Garriga al lloc d’honor que es mereix a la historiografia blaugrana. Com sabeu, aquest propòsit no és nou, ja que des de fa uns anys l’actual Junta Directiva s’ha compromès de manera decidida en la recuperació de la memòria històrica de Suñol".

"Suñol era un referent de la societat catalana en l’època. Suñol va destacar pel seu ferm compromís polític amb Catalunya, la democràcia i la llibertat"

"Gràcies a la donació del fill del president homenatjat, el senyor Josep Ildefons Suñol i Soler, propietari de la Fundació Suñol,  la Llotja del Camp Nou es veurà honorada amb una obra pictòrica de l’insigne artista barceloní Joan Pere Viladecans. Aquesta donació és, sens dubte, tot un motiu d’orgull per al nostre club"

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut