Primer aniversari de l’aprovació del projecte de l’Espai Barça

Primer aniversari de l’aprovació del projecte de l’Espai Barça

Un any després de l’aprovació del referèndum pel 72% dels socis que van votar, pren forma la primera fase del projecte que inclou el nou Miniestadi i l’ampliació de la Ciutat Esportiva

Aquest diumenge farà exactament un any que els socis del FC Barcelona van donar llum verda al Projecte del Nou Espai Barça, en un referèndum organitzat pel Club el 5 d’abril del 2014. Un total de 37.535 socis barcelonistes, que van representar un 31,65% del cens total, van participar en la jornada democràtica i van donar el consentiment de forma clara al projecte: 27.161 socis (un 72,36% del total) van votar que ‘Sí’ i 9.589 (un 25,55%) van optar pel ‘No’. D’altra banda, 751 persones van votar en blanc i 34 vots van ser decretats nuls. Un any després, el Club ja ha presentat la primera fase del projecte Espai Barça, que inclou la construcció del nou Miniestadi i l’ampliació de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Una jornada lúdica i festiva

El Referèndum va tenir lloc a l’esplanada de l’Auditori 1899, situada a la part frontal del Camp Nou. Els socis van poder exercir el dret a vot des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre. L’espai de les votacions va estar format per cinc carpes que van ocupar 3.000 m2 i van contenir 180 meses, ordenades per ordre alfabètic segons els cognoms dels socis.

Durant tot el dia, els socis van poder gaudir de les activitats lúdiques programades pel Club, com les actuacions musicals, la xocolatada, els tallers i els jocs per als més petits, o la visita als vestidors, l’antiga Masia, el Museu i la Pista de Gel.

Campanya informativa del Nou Espai Barça

Prèviament al referèndum, amb l’objectiu de donar a conèixer la Proposta del Nou Espai Barça, el FC Barcelona va realitzar una sèrie d’exposicions del projecte per a tots els aficionats barcelonistes. El 6 de març del 2014 el Club va inaugurar una exposició permanent, instal·lada a l’espai annex de l’FCBotiga Megastore del Camp Nou, visitada per més de 43.000 persones. Una altra acció que es va efectuar va ser una exposició itinerant, que va tenir presència a 27 poblacions catalanes diferents, com Badalona, Mataró, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Terrassa, Sabadell i L’Hospitalet. També es van realitzar més de 40 sessions informatives, es va crear un microsite amb informació especial sobre el projecte, es van penjar vídeos explicatius a YouTube, es va obrir una bústia de suggeriments i es va oferir atenció presencial a l’Oficina del Referèndum.

Presentació de la primera fase de l’Espai Barça

El divendres 27 de març d’enguany, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el directiu de l’Àrea Econòmica i responsable de l’Àrea de Patrimoni del Club, Jordi Moix, van presentar oficialment la primera fase del projecte de l’Espai Barça, que comença per la reubicació del Miniestadi a la Ciutat Esportiva.

El nou Mini, que estarà situat als actuals terrenys del Tennis El Forn, tindrà una capacitat de 6.000 espectadors, serà de categoria 3 i complirà amb la normativa de la LFP per acollir partits de 2a Divisió, i de la UEFA, per a la UEFA Youth League i la UEFA Women’s Champions League. El 27 de març també es va iniciar el concurs d’arquitectura, en què les propostes de 6 equips locals competiran per assumir el projecte. Està previst que les obres del nou Miniestadi comencin al gener del 2016, i es preveu que el camp pugui estar acabat a l’inici de la temporada 2017/18.

La construcció del nou Miniestadi permetrà alliberar els terrenys on s’ubica l’actual Mini a les Corts, per construir-hi el futur Palau Blaugrana. Al seu temps, l’espai alliberat al Palau permetrà la construcció del Campus Barça, que transformarà tot l’espai exterior en una zona urbanitzada i oberta als socis i a la ciutat. L’Espai Barça es completarà amb el Nou Camp Nou, fruit de la reforma i ampliació del nou Estadi. 

També es van fer públiques les modificacions que afectaran la Ciutat Esportiva Joan Gamper, amb un pla estratègic per al 2025, que preveu com es distribuirà l’increment d’edificabilitat. Si actualment la Ciutat Esportiva té una superfície de 136.000 m2, l’ampliació incrementarà la seva àrea fins als 162.000 m2, més la Masia Can Felip, de 2.105 m2. D’altra banda, la superfície edificada permesa per a l’ús esportiu passarà de 12.500 m2 a 32.000 m2; i l’extensió per a ús comercial, que ara és de 20.000 m2, serà reduïda a 12.000 m2.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut